Atletičarima Jedinstva tri medalje na prvenstvu Crne Gore za cicibane

Mladi atletičari Jedinstva osvojili su tri medalje na prvenstvu Crne Gore za cicibane(uzrast do 12 godina), koje je u subotu održano u Baru.

Ilhan Suljević je bio najbolji u bacanju kugle sa rezultatom 10,60m, i postavio novi državni rekord za ovaj uzrast, a prethodni je iznosio 10m.

Suljeviću je pripalo i srebro u bacanju diska, dok je Enes Erović u jakoj konkurenciji u trci na 600m zauzeo treće mjesto.

Pored njih trojice, na prvenstvu su učestvovale i Irina Obradović, koja je bila 10. u trci na 200m, i Nejra Suljević, koja je odustala pred sam kraj trke na 600m.

Trener atletičara Jedinstva, Osman Erović, posebno je istakao odličan rezultat mladog Suljevića, koji po njegovima riječima ima sve predispozicije da izraste u kvalitetnog bacača kugle i diska.

„Osim njega, pohvalio bih i Enesa Erovića, koji je iako mlađi od konkurencije postigao zapažen rezultat. Imao sam i velika očekivanja od Nejre Suljević, koja je važila za favorita trke na 600m, ali je nažalost pala pred sam cilj, ali sve u svemu zadovoljan sam nastupom mladih atletičara našeg kluba“, rekao je Erović.

Prvenstvo Crne Gore za cicibane održano je pod pokroviteljstvom ASCG, u tehničkoj organizaciji AK“Mornar“ iz Bara uz podršku Ministarstva Sporta Crne Gore.

Autor: Bojan Šutović

Foto: AK “Jedinstvo”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE