Patri Bulić nagrada za najboljeg promotera naučne fantastike u Evropi

Jedna od organizatorki zagrebačkog  SFeraKon-a, Petra Bulić dobitnica je evropske nagrade za najboljeg promotera naučne fantastike. Njoj je nagradu na 41 Eurocon-u u Belfastu dodijelilo Evropsko udruženje naučne fantastike (ESFS – European Science Fiction Society). Za ovo prestižno priznanje između više nominovanih iz cijele Evrope, glasaju članovi Skupštine ESFS na Evropskoj SF konvenciji koja se svake godine održava u drugoj državi. 

Petra Bulić je sekretar Društva za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba, dugogodišnja članica Skupštine Evropskog udruženja, jedna od predstavnica Hrvatske i SFeraKona na mnogim konvencijama i festivalima fantastike širom Evrope. Između ostalog u periodu kada je u Zagrebu 2012. godine održan Eurocon bila je predsjednica Društva Sfera. 

Na Euroconu su dodjeljene i nagrade za najbolje autore, izdavače, ilustratore, izdavače, prevodioce, a na zvaničnom sajtu udruženja se ističe da je specijalno priznanje Evropski veliki majstor (European Grand Master) pripalo britanskom piscu Janu Mekdonaldu (Ian McDonald). 

Organizator 41. Eurocona u Sjevernoj Irskoj bio je TitanCon, dok će se konvencija 2020. godine održati u Rijeci pod nazivon FutuRikon od 2. do 4. oktobra.

 

Tekst: Redakcija RBP

Foto: FB stranica Sferakon