Preminule tri osobe, novooboljelih 28

U Crnoj Gori od posljedica infekcije koronavirusom preminula su tri pacijenta, a dijagnostikovano još 28 novopozitivnih slučajeva, saopštili su u Institutu za javno zdravlje.
Prijavljena su tri smrtna ishoda povezanih sa COVID-19, kod pacijenata iz Petnjice, Rožaja i Bara od kojih je najmlađi imao 79, a najstariji 85 godina starosti.
 
Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (subota, 12. jun 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzorka na novi koronavirus.
 
Broj novoinficiranih po opštinama: Bar i Pljevlja po 7, Podgorica 6, Herceg Novi i Rožaje po 2, Nikšić, Berane, Andrijevica i Žabljak po 1.
 
Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1601.
Do 15 časova prijavljen je oporavak kod 41 pacijenta.
 
Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 425.
 
Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 99956.
Izvor i foto: Rtcg