U bjelopoljskom vrtiću jedno dijete zaraženo korona virusom, situacija za sada stabilna

U predškolskoj ustanovi “Dušo Basekić” potvrđen je jedan slučaj zaraze korona virusom i to kod djeteta iz starije jaslične grupe,  saopštila je za Radio Bijelo Polje v.d. direktora, Dijana Kovačević.

Ona je kazala da je virus kod djeteta potvrđen prošlog petka, te da je cijela ta vaspitna grupa zatvorena.

“Čim je registrovan slučaj korona virusa, mi smo zatvorili tu grupu na 14 dana, kako bi spriječili dalje širenje zaraze”, istakla je Kovačević za Radio Bijelo Polje.

Dodala je i da su u još jednoj grupi imali dijete čiji je roditelj zaražen, te  da je i ta vaspitna grupa prekinula sa radom.

“I tu grupu smo iz predostrožnosti poslali kući na pet dana, kako bi roditelji propratili djecu, a već danas mogu da se vrate u vrtić i to sa negativnim testom”, navela je v.d. direktora JPU “Dušo Basekić”.

Kovačević je napomenula da su i dvije vaspitačice u izolaciji.

“Od početka školske godine ne dolaze dvije vaspitačice, jedna je bila pozitivna na korona virus, druga je bila u izolaciji zbog djeteta, a od juče je i ona pozitivna, tako da njih dvije nijesu ni imale kontakt sa bilo kim iz vrtića”, istakla je ona.

Ipak, Kovačević naglašava  da je stanje u bjelopoljskom vrtiću,  za sada  stabilno.

“Preduzimamo sve mjere iz naše nadležnosti,a  ukoliko bilo ko od radnika osjeti neku smetnju, odlazi na testiranje. Takođe, vaspitačice i medicinske sestre nose i maske i vizire, roditelji ne mogu da dovedu dijete  bez maske, mjeri se temperatura i njima i mališanima, a  vrši se i dezinfekcija ruku  i prostora“, napomenula je ona.

Očekuje, kaže,  da broj zaraženih u vrtiću neće rasti.

„Svakodnevno se konsultujemo sa našom epidemiološkom službom, pratimo  preporuke nadležnih zdarvstvenih institucija, te se nadamo da će situacije i u nastavku školske godine biti stabilna“, poručila je v.d. direktora JPU “Dušo Basekić”, Dijana Kovačević.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: arhiva RBP