Pjesnici Neven Milaković i Blagoje Baković podržali kandidata za poslanika “Narodne koalicije” Vladislava Dajkovića

U vremenu kada se nažalost kultura gura u drugi plan, s ponosom ističemo daje kandidatu za poslanika„Narodne koalicije – Složno i tačka“ Vladislavu Dajkoviću stigla podrška od strane istaknuti hpjesnika Blagoja Bakovića i Nevena Milakovića.

Baković je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, među kojima se ističu ''Vukova nagrada'' za izuzetan doprinos razvoju kulture u Republici Srbiji, ''Zlatno pero'' od strane grada Moskve, a za životno pjesničko djelo Sveti Arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve dodijelio mu je Orden Svetog Despota Stefana Lazarevića.

Svoju podršku kandidatu za poslanika „Narodne koalicije – Složno i tačka“ Vladislavu Dajkoviću uputio je i pjesnik Neven Milaković koji jeste kao regionalnu popularnost zahvaljujući svojim rodoljubivim pjesmama i djelima, među kojima se ističu ''Sonetni vijenac o Jasenovcu'', pjesma ''Svetinje'', ali i ''Vilasa Košara'' koja je autora još za života odvela u legendu. Ušao je u srca građana i građanki Podgorice zahvaljujući svojim pjesmama i romanima koje je napisao u čast svog grada.

Dajković je ovim povodom istakao:

''Svako ko maker slova o srpskoj književnosti zna, morao je čuti zapjesnike BlagojaBakovića i Nevena Milakovića. Njihovu podršku doživljavam kao lično nadahnuće, čast, ali i obavezu da se dostojno borim za vrijednosti tradicionalne Crne Gore, što sada činim kroz veliku Narodnu koaliciju, ali i da slijedim put svojih đedova i predaka. Vjerujem u pobjedu dok god imam podršku ljudi koji su se svojim djelima već za života upisali u vječnost.''

Saopštenje: Medijski tim Narodne koalicije