DPS: Saslušanja u nedjelji izbora politički motivisana i rezultat političkog pritiska

U  smiraj predizborne kampanje, a u susret predstojećim parlamentarnim izborima, djelovi pravosuđa se očito nesebično stavljaju na stranu političkih konkurenata koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

Nezapamćeni su ovakvi slučajevi politizacije institucija koje bi trebalo da budu nezavisne u cilju obezbjeđivanja apsolutne vladavine prava i poštovanja principa pravde i pravičnosti.

Međutim, ne iznenađuje ovakvo postupanje nadležnih organa u vrijeme mandata davno smijenjenog Dritana Abazovića. Njegova vlada  prepoznaje se po tome da se politički obračunava sa neistomišljenicima kroz sramne pokušaje diskreditacije pojedinaca u želji da uberu koji mali jeftin ipolitički poen.

Ipak, i njemu i svima drugima koji broje posljednje dane do konačnog odlaska sa vlasti koju su zaokupirali, poručujemo da ih nikakva tempirana saslušanja pred izbore neće spasiti suda građana kojiće ih odvesti u njihov siguran poraz na predstojećim izborima, a samim tim i označiti povratak Crne Gore na prave staze.

Saopštenje:Demokratska partija socijalista Crne Gore