Živković iz Gusinja: Vladajuće partije su zaboravile Gusinje, a dijasporu pokušale da odvoje od Crne Gore, kaznićemo ih 11. juna!

“Znam da ste vi domaćini koji uredno vode svoje domaćinstvo i siguran sam da bez dijaspore koj adolazi iz Gusinja ne bi mogli razvijati ni gusinjski kraj ni Crnu Goru.i ovim putem želim da se zahvalim dijaspori koja je dala nemjerljivi doprinos razvoju Crne Gore i ovog kraja, koja nikada nije odustala od ulaganja u Crnu Goru. I posebno zahvalnost dijaspori i svima vama koji ste dali puni doprinos da Crna Gora danas bude svoja kuća i da u ovoj našoj kući možemo graditi lično dostojanstvo”, rekao je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u Gusinju.

On je tom prilikom poslao jasnu poruku dijaspori Crne Gore.

“Moramo poslati poruku našoj crnogorskoj dijaspori – nemojte da slušate ove političke prevrtljivce, nemojte da mislite da će realizovati planove, da će vam oduzimati biračka prava.Ulažite u Crnu Goru, mi ćemo vam obezbijediti investicioni ambijent. Niko neće imati pravo niti ćemo dok smo mi tu da otjera dijasporu iz domova i sa mjesta koje njima pripada jer su oni rođeni ovdje i daju nemjerljiv doprinos razvoju i ovoga kraja i ukupnoCrne Gore. Mi smo garancija da će dijaspora uvijek biti dobrodošla u Crnu Goru i da ćemo sa njima razvijati savezništvo i partnerstvo”, poručio je Živković.

On je potom govorio o patriotizmu i o tome što znaći ljubav prema svojoj domovini.

“Kada govorimo o partiotizmu onda bismo mogli govoriti i o solidarnosti. Ako govorimo o patriotizmu koje ne podrazumijeva samo mahanje zastavama onda govorimo i o multivjerskom skladu, o emociji i ljubavi prema državi u kojoj smo rođeni, u kojoj živimo, u kojoj radimo, u kojoj stvaramo. Kada govorimo o patriotizmu onda govorimo o poštovanju onog nasljeđa kojeg su nam preci ostavili, o onoj našoj antifašističkoj vertikali. Kada govorimo o patriotizmu onda taj patriotizam ima pravu mjeru upravo ovdje u Gusinju, jer je to mjera patriotizma koju vi pokazujete u kontinuitetu”, kazao je v.d.predsjednika DPS-a, ističući su  predstojeći izbori jedinstvena šansa koja se ukazala.

Saopštenje: Izborna lista “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković“