Naplatili 23.000 eura zbog nepoštovanja mjera

Zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u borbi protiv Kovida-19 za dva dana je u Crnoj Gori izvršeno 445 kontrola, izdato 20 prekršajnih naloga u iznosu od 23.200 eura, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

Samo u Podgorici izdato je 17 prekršajnih naloga, ukupno 20.350 eura.

To je konstatovano na današnjoj sjednici Pperativnog štaba za inspekcijske poslove NKT-a. Na sjednici, kojoj je prisustvovao predsjednik NKT Milutin Simović, zaključeno je da posebnu pažnju treba usmjeriti na opštine Berane i Nikšić i na Glavni grad Podgoricu jer te tri sredine u ovom trenutku predstavljaju najveći epidemiološki izazov."Inspekcijske kontrole su pokazale visok stepen poštovanja epidemioloških mjera u institucijama i privrednim subjektima, da je poboljšan nivo poštovanja mjera u sredstvima javnog saobraćaja, te da je nedopustivo nizak nivo poštovanja mjera na otvorenom i u ugostiteljskim objektima", navodi se u saopštenju Vlade.

 U petak, subotu i nedjelju je širom Crne Gore izvršeno 445 kontrola poštovanja epidemioloških mjera u turizmu i ugostiteljstvu. Izdati su prekršajni nalozi u visini od 23.200 eura. "U proteklih sedam dana kontrolisano je stotinu vozila koja obavljaju međugradski i međunarodni prevoz kao i prevoz zaposlenih. Devet vozača je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera kažnjeno. Iznos izrečenih kazni je 900 eura. Ponovljena je potpuna spremnost svih nadležnih inspekcija sa državnog nivoa na dalje pojačano djelovanje u skladu sa odlukom NKT-a, i iskazano očekivanje snažne podrške sa lokalnog nivoa", zaključuje se.

Izvor: RTCG