Dva službenika UIKS-a Kovid pozitivna

Dva službenika koji rade u zatvorskoj sprovodničkoj službi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozitivna su na virus korona, potvrđeno je Danu iz te institucije. “Obavještavamo vas da su kod dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija registrovani prvi pozitivni slučajevi na KOVID 19.

U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete su mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa”, saopšteno je iz UIKS-a. Službenicima i licima lišenim slobode koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na KOVID19 određena je mjera samoizolacije, a nastavljeno je sa primjenom zaštitnih mjera među zaposlenima, kao i među zatvorenicima i pritvorenicima.

“Kada je u pitanju obezbjeđivanje kontinuiranog obavljanja poslova i radnih zadataka iz djelokruga i nadležnosti ovog državnog organa, ističemo da će Uprava za izvršenje krivičih sankcija, usled odsustva jednog broja zaposlenih kojima je određena mjera samoizolacije, izvršiti preraspodjelu radnih zadataka između svih zaposlenih, kako bi se obezbijedilo obavljanje poslova u ovom državnom organ”,  odgovorili su iz UIKS-a na pitanje Dana Kako saznaje Dan, pomenuta dva službenika UIKS-a radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja, pa su odgovor povodom ove situacije tražili i od Vrhovnog suda.

Izvor:RTCG