U bolnici u Nikšiću šest Kovid-19 pacijenata

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin kazao je da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano šest pacijenata pozitivnih na novi koronavirus, od koji je pet iz Pljevalja, a jedan je iz Nikšića.

Opšta bolnica ima izuzetne uslove za smještaj i boravak pacijenata: Ašanin u Jutarnjem programu Opšta bolnica ima izuzetne uslove za smještaj i boravak pacijenata: Ašanin u Jutarnjem program "U pitanju su pacijenti sa težom kliničkom slikom, i stabilnih su vitalnih parametara", rekao je Ašanin u Jutarnjem programu TVCG, napominjući kako je u gradu pod Trebjesom, prema jučerašnjim podacima, pod zdravstvenim nadzorom 186 osoba. On je saopštio da građani Nikšića posljednjih dana ozbiljnije shvataju sve što se dešava sa koronavirusom, u odnosu na raniji period.

Primjećuje se da građani, kako je rekao, sve više poštuju predložene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), što kako navodi, daje nadu da ćemo i ovog puta izaći iz svega kao pobjednici.Ašanin kaže da je kompletna organizaciona šema Opšte bolnice u Nikšiću od ranije ponovo u funkciji."Opšta bolnica ima izuzetne uslove za smještaj i boravak pacijenata. Ona je u posljednjih nekoliko godina, 90 odsto svih smještajnih kapaciteta, adaptirano do nivoa apartmanskog smještaja", rekao je Ašanin, navodeći kako je u opremu investirano više od dva i po miliona eura. Kruna svega je, rekao je, to što su iškolovali veliki broj specijalista: "Danas Opšta bolnica u Nikšiću ima 80 ljekara i trenutno se na specijalizaciji nalazi 19 kolega".

Izvor:RTCG