Spektakl na "Alijanc Areni" sve je otvoreno u revanšu između Bajerna i Arsenala

Spektakl na "Alijanc Areni" sve je otvoreno u revanšu između Bajerna i Arsenala

Prvi duel između njemačkog i engleskog predstavnika je završen bez pobjednika (2:2), a revanš je na programu večeras u 21h na "Alijanc Areni".

Bajern je prvi put poslije 11 godina izgubio titulu prvaka Njemačke a bilo je samo pitanje vremena kada će se ta nevjerovatna serija prekinuti.

Bajer je pet kola prije kraja osigurao titulu prvaka, pošto su stigli do nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajern.

"Moramo da damo sve od sebe. Moramo da imamo strast i taktičku disciplinu kao u prvoj utakmici. Zaista žarko želimo pobjedu i zato je ekstremno važno da navijači to prepoznaju i da nas 'guraju' kroz meč 90 minuta. Moraćemo da odigramo ekstra kvalitetno da bismo dobili ovakav Arsenal", istakao je trener Bajerna Tomas Tuhel.

A iskustvo je na strani Bajerna.

"To iskustvo je samo mala početna prednost u ovakvom takmičenju. Ali, da bi se ono pretvorilo u odlučujući segment moramo da prikažemo top performancu. Imamo veliku šansu da se plasiramo u polufinale UEFA Lige šampiona, ali za to nam je potreban perfektan, ma savršen meč. Spremni smo da stavimo sve na teren za uspjeh",dodao je odlazeći trener Bavaraca.

Hari Kejn ističe da su greške iz prvog meča naučene ali da će biti oprezni.

"Imamo veliku priliku da uz pomoć navijača ostavimo sezonu 'živom'. Imamo mnogo iskusniji tim, igrače koji su igrali ovako velike mečeve i znaju kako se osvajaju trofeji. Uz izuzetnu atmosferu, koji znaju da naprave naši navijači, vjerujem da možemo da prođemo dalje. Naučili smo određene lekcije iz prvog meča. Branili smo se odlično, Arsenal nam nije stvorio mnogo prilika i nadam se da ćemo bolje kontrolisati meč, što radimo na svom terenu, i proći među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona. Bićemo i oprezni, ali kao tim možemo mnogo. Ako smo mogli do dobrog rezultata u Londonu, možemo i u Minhenu", jasan je Kejn.

Sa druge strane, Arsenal dolazi u Minhen nakon bolnog poraza od Aston Vile sa 2:0 i tako je pao na drugo mjesto.

Premijer lige sa dva boda manje od prvoplasiranog Mančester sitija.

To je bio prvi poraz Arsenala nakon što su osam utakmica bili neporaženi u svim takmičenjima.

Arsenal sada ima vrlo težak raspored u ligi i biće im vrlo teško prestići Mančester Siti i osvojiti naslov.

Ovo je vjerojatno utakmica sezone za Arsenal. Ako izgube ovu utakmicu i budu elimisirani iz Lige šampiona, to će vjerojatno biti još jedna sezona bez trofeja. 

Kod Arsenala nema povrijeđenog Timbera. Pod znakom pitanja su nastupi Sake i Odegarda.

Lista povrijeđenih igrača Bajerna je mnogo veća. Večeras neće igrati Gnabri , Koman, Boej, Marušić i Sar, a zbog žutog kartona ni Dejvis.

 

IZVOR; RTCG