Bogdanović: Nećemo razgovarati o podršci Spajiću

Demokratska Crna Gora na Predsjedništvu stranke neće razgovarati o eventualnoj podršci predsjedničkom kandidatu i lideru Evrope sad Milojku Spajiću, saopštio je šef poslaničkog Kluba Demokrata Boris Bogdanović.Iz Pokreta Evropa sad u nedjelju su saopštili da će Spajić biti kandidat na predsjedničkim izborima i pozvali sve partije koje dijele njihovu viziju Crne Gore da podrže Spajićevu kandidaturu.“Na Predsjedništvu nećemo razgovarati o Spajiću, zato što od nas niko tu podršku nije direktno tražio”, rekao je Bogdanović za portal RTCG.

"Kanidati zanimljivi, neke bih volio na mjestu predsjednika"

Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, saopštio je da je najvažnije da dobijemo novog, građanskog i evropskog predsjednika. Samim tim, kako kaže predsjednik Vlade, svi ćemo biti na dobitku. Ocijenio je su dosadašnji kandidati su zanimljivi i da među njima postoje ljude koje bi volio da vidi na mjestu predsjednika.

Konatar: Dogovor oko sudija Ustavnog suda u narednih par dana

Proces izbora sudija Ustavnog suda odvija se u dobrom smjeru, kazao je poslanik Građanskog pokreta (GP) URA Miloš Konatar, navodeći da očekuje postizanje dogovora u narednih par dana.On je rekao da vjeruje da je svim političkim subjektima u Crnoj Gori jasno da je kompletiranje Ustavnog suda i izbor svih četvoro sudija najpreča obaveza i najvažniji državni interes u ovom trenutku.„Proces se odvija u dobrom smjeru i ja očekujem postizanje dogovora oko sudija Ustavnog suda u narednih par dana“, naveo je Konatar.