"Ja moram da naučim cijelu knjigu za desetku..." Rada je zbog karijere napustila fakultet, ali ne odustaje

Poznata pjevačica Rada Manojlović zbog karijere napustila je fakultet, ali sada je odlučila da to promijeni.

Rada je 2007. godine bila student ekonomije na državnom univerzitetu u Kragujevcu, a iako je imala dobar prosjek, zbog takmičenja "Zvezde Granda", stopirala je učenje.

- U to vrijeme sam učila redovno od ponedjeljka do petka, na trećoj godini sam bila, meni je prosjek bio devet, 8,89. Tada sam upala u "Zvezde Granda", da sam to ostala da završim, sigurno bih završila sa tako dobrim prosjekom - rekla je ona.

Rada je potom dodala...

- Ostala sam u super odnosima sa dekanom Peđom Veselinovićem i sa svim drugim profesorima, oni mene svi obožavaju, evo i dan danas, koliko je prošlo, od 2007. ja nisam tamo, ima 16 godina, i Bog zabravio da sam kročila tamo, oni mene i dan danas zovu, sve proslave fakulteta, pa godišnjica fakulteta, diplomiranja drugih studenata, ja sam obavezno tamo sa svima njima. Skoro svake godine, i mnogo mi znači da sam ostala u kontaktu sa takvim ljudima, to je ipak jedan drugi svijet, jedan kulturan svijet od kog možeš mnogo da naučiš. Oni me svi cijene i vole, ja im uvijek napravim atmosferu i svi me pritiskaju da završim fakultet - istakla je Rada.

Iako danas ima zavidnu karijeru, Manojlovićeva ipak želi da završi studije.

- Ne mogu ja sad da uzmem knjigu i da je naučim jedno 20, 30 posto, pa da molim Boga da izvučem odatle ta tri pitanja. Ja moram da naučim cijelu knjigu za desetku jer sam bolesna, razumiješ (smijeh). Ne mora desetka, ali moram da znam cijelu knjigu. Meni taj profesor Peđa, dekan, predlaže da ja to nešto stepenujem, ali uopšte mi se ne sviđa ta ideja, pošto sam ja sujetna jedna djevica, to onda ne bi bilo zvanje diplomirani ekonomista, nego bi bilo viša neka ne znam šta, poslovna, pa što sam onda učila i tupila mozak... Bila bi viša škola. Ne bi bila visoka, pa čekaj... Ako ja imam kapacitet i ako sam kadra da bude visoka, neka, završiću ga sa 70 godina, ako budem živa i zdrava. Ljudi su završavali fakultet i u kasnijim godinama, tako da ne moram da brzam. Kad budem nekad sebi dala oduška od ovog posla, uhvatim se lijepo knjige, zagrijem stolicu i završim visoku školu onako kako treba - zaključila je pjevačica za Republiku.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković