3 neobična kozmetička dodatka koja će vam olakšati život

Sve najbolje za vašu kožu je jednostavno i vrlo pristupačno.

Posebno kada govorimo o zanimljivim dodacima za njegu i šminkanje koji su napravljeni u Kini. Kineski proizvodi nisu uvijek loši, a mnoge male stvari koje stvarno olakšavaju brigu, Kinezi izrađuju vrlo dobro i prilično su jeftine.

Četka za čišćenje četkica

Da budemo iskreni, mnoge djevojke iz nekog razloga ne peru svoje četkice za šminkanje redovno. Da biste olakšali proces, možete koristiti silikonsku četku, koja će u velikoj meri olakšati ovaj zadatak. Zahvaljujući svojoj zaštićenoj površini, ova četkica lako čisti i velike i male četke.

Sunđer za pranje lica

Ako želite da vaša koža bude čista, možete napraviti maske za dubinsko čišćenje ili koristiti sunđer za pranje lica. Savršeno čisti kožu i biće idealan asistent u svakodnevnom čišćenju za vlasnike masne kože. Takođe će dvaput sedmično sa lakoćom pomoći da se brinete o suvoj i normalnoj koži.

Šablon za nanošenje ajlajnera

Volite li ajlajner, ali ne znate kako da nacrtate linije? Nije bitno. U pomoć stiže specijalni šablon za ajlajner, koji će vam omogućiti da uvek imate savršeno isrtane linije. Šabloni se mogu koristiti za klasične linije i kreiranje neobičnih oblika.

Izvor: Ženski magazin