OŠ “Dušan Korać“ proslavila 76. rođendan  

Uz bogat kulturno-zabavni program i dodjelu nagrada najuspješnijim učenicima, sportistima, recitatorima, Osnovna škola „Dušan Korać” proslavila je 76 godina postojanja i rada.

Direktorica škole Todora Popović je kazala da  ova školska godina predstavlja ispunjenje dugoočekivane želje da nastavu pohađaju u novom zdanju, gdje će nastaviti  da grade tradiciju znanja, vaspitanja i obrazovanja, kao i novih momenata koje život znače.

„Ova školska godina je donijela za nas ispunjenje dugoočekivanog trenutka da nastavu izvodimo u novoizgrađenom objektu urađenom po najsavremenijim standardima. Na taj način se stvaraju uslovi da naši učenici pohađaju savremenu nastavu u savremenom objektu, kroz primjenu savremenih nastavnih sredstava. Svemu ovome je doprinio i Program Ministarstva prosvjete,zahaljući kojem smo  kabinet za informatiku i veliki broj učionica opremili kompjuterima, televizorima, tu su i projektori i projekciona platna, laptopovi i štampač koji će omogućiti da učenici zajedno sa svojim predmetnim nastavnicima,na kreativan način, učine nastavni proces konkretnijim, lakšim, a samim tim i znanje primjenjivijim“ istakla je Popović.

Ona se zahvalila svima koji su kroz razne donacije pomogli osavremenjavanju nastavnog procesa u školi, a riječi zahvalnosti uputila je i roditekljima i kolegama na, kako je kazala, nesebičnoj posvećenosti i želji da se školski prostor oplemeni.

  

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić