"Planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade"

Sve odluke koje se tiču položaja zaposlenih i privrednog ambijenta biće pažljivo analizirane na bazi dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca, poručili su iz Ministarstva finansija (MF), navodeći da planirane reforme nijesu i neće biti rezultat jednostranih odluka Vlade.

Iz MF su reagovali na saopštenje Unije slobodnih sindikata (USSCG) u kom se, povodom intervjua ministra finansija Novice Vukovića Glasu Amerike, navodi da reforme na tržištu rada, kao i penzione i socijalne politike, ne mogu i ne smiju biti rezultat jednostranih odluka Vlade i resornih ministarstava.Iz MF su kazali da je Vuković, u okviru intervjua koji je osnov za reakciju USCG, govorio o reformama koje planira 44. Vlada, a koje će biti sastavni dio Fiskalne strategije koja je glavni dokument fiskalne politike za period mandata Vlade.

“Sve odluke koje se tiču položaja zaposlenih, kao i odluke koje se tiču privrednog ambijenta u kojem posluje privreda bile su i biće pažljivo analizirane i razmatrane na bazi tripartitnog dijaloga između Vlade, sindikata i poslodavaca što je, uz našu potrebu, i zakonska obaveza”, poručili su iz MF.

Izvor:RTCG

Foto: RTCG