Treća sezona isto finale: Počinje borba za titulu ABA lige

Treća sezona isto finale: Počinje borba za titulu ABA lige

Treću sezonu u nizu za titulu ABA lige će odlučivati Partizan i Crvena zvezda. Po jednom su se radovale obje ekipe, večeras od 20.30 počinje borba za titulu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Borba neka počne a neka pobijedi najbolji kad već Budućnost ne igra finale. Ostaje veliki žal što su momci Andreja Žakelja ispali u majstorici polufinala od Partizana. Prelomni trenutak je bilo isključenje Jogija Ferela u 24.minutu, za koje se kasnije ispostavilo da je pogrešna odluka. 

Bilo pa prošlo, sigurno je jedno, da će utakmice u dvorani itekako biti zanimljive. 

"Hladna glava je ključ i kod igrača i kod sudija. Ne smije da se pada u vatru jer derbi, a posebno derbi u finalu nije normalna utakmica. To je nešto posebno, takvih duela nema nigdje u Evropi. Eventualno Panatinaikos i Olimpijakos", počinje za Mozart Sport naš proslavljeni košarkaš Vlado Šćepanović.

I sam je odigrao brojna finala gdje je sudijama bilo teško, ali  ističe, da je ključ pronaći kriterijum na samom startu.

"Igraće se muški, ipak je finale. Ne vjerujem da će sudije svaki kontakt da sviraju što je i normalno. Ono što je najbitnije je da zauzmu stav na samom startu, uspostave kriterijum i toga se drže do samog kraja. Da ne bude nikakvih kompenzacija ni za jednu stranu. To je jedini ispravan put. Onda će sve biti na igračima", dodao je Šćepanović. 

A kako će biti igračima u ovakvim okolnostima vrlo dobro zna Šćepanović.

"Psihologija, sve je u psihologiji. Nema u finalima taktike, neke tajne. Zvezda i Partizan su toliko puta igrali, evo već treću sezonu gledamo isto finale, što je doduše i očekivano jer su najbolje dvije ekipe u regionu i to ubedljivo. Mislite da nešto novo može da se izmisli posle tri sezone? Teško... Samo mirnija glava donosi prevagu. Ko uđe u meč smireniji u glavi i žestok u odbrani, taj prvi stvara prednost jer znamo da individualni kvalitet postoji, znači jedina prevaga može da bude u glavi igrača", zaključuje Šćepanović.

 

IZVOR:  RTCG