Održano zatvoreno prvenstvo Bijelog Polja u šahu za 2024. godinu

''Juče je održano zatvoreno prvenstvo Bijelog Polja u šahu za 2024. godinu. Učestvovala su 24 takmičara, od kojih su čak 14 bili polaznici škole šaha koju organizuje JU Centar za sport i rekreaciju. Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu sa ukupno 7 kola, sa tempom igre 10 minuta plus 5 sekundi.

Turnir je ubjedljivo osvojio FIDE majstor i instruktor u školi šaha Armin Mušović, sa svih 7 osvojenih pobjeda. Slijedi grupa od četiri igrača sa osvojenih 5 poena: drugo mjesto pripalo je Šćekić Nenadu, treće Balić Adnanu, četvrto Zejak Petru i peto Kadović Tamari. Bilo je ukupno 6 redovnih nagrada, pa je Amir Mekić, polaznik škole šaha, sa 4 i po poena zauzeo šesto mjesto, pokazavši zašto je jedan od najvećih talenata među polaznicima i velika nada bjelopoljskog šaha.

Bilo je i 6 specijalnih nagrada: najbolja među damama, ako se izuzme  Kadović Tamara koja je ušla u nagrađene učesnike, bila je Tomović Zora (4 poena), a drugoplasirana u ovoj kategoriji je Konatar Dunja (2 poena). U kategoriji omladinaca, osvojili su nagrade i redom su se rezultatima istakli: Sijarić Adis (4 poena), Radović Andrija (3 poena) i Bulatović Kosta (3 poena). Najbolji među veteranima bio je Mulić Kemal (4 poena). Turnir je bio organizovan u hotelu Franca, od strane ŠK ''Rokada'' i JU Centar za sport i rekreaciju''. 

Izvor/foto:  FIDE majstor Armin Mušović