Čudo od djeteta: Ova djevojčica ima četiri godine - u Njujorku će svirati Mocartova djela

U Ridžfildu, u američkoj saveznoj državi Konektikat, živi trogodišnja djevojčica Bridžit Ksi koja je najmlađa osoba koja je pobijedila na Elit nacionalnom takmičenju muzičkih talenata i koja će u novembru nastupiti u Karnegi Holu u Njujorku.

Čudo od djeteta je prvo pohađalo virtuelne časove klavira tokom prošle godine. Njena nastavnica, Felicija Feng Džang, kaže da je Bridžit za šest mjeseci napredovala više od ljudi koji godinama vježbaju.

Pored toga, devojčica ima sposobnost brzog učenja nota:

- U ovom poslu sam jako dugo i retko se viđa da ovako mala devojčica može da svira toliko stvari i da pritom nema strah od nastupa na pozornici, rekla je ponosna profesorka, prenosi Dejli Mejl. Profesorka kaže da Bridžit ima nevjerovatnu kordinaciju očiju i prstiju, iako još uvijek ne može da dohvati pedale na klaviru.

A sve je počelo tako što su roditelji htjeli da zabave djevojčicu tokom prošlogodišnjeg “zaključavanja”:

- Iznenadio sam se kako je brzo napredovala. Mislim da je to nevjerovatno, kaže njen otac Tao Ksi dodajući da su svi u porodici veliki poklonici muzike i da sviraju najrazličitije žanrove, od popa do klasične muzike.

Ovog proljeća, Bridžit je pobedila na nekoliko prestižnih muzičkih takmičenja i postala je najmlađa pobednica Elit nacionalnog takmičenja muzičkih talenata, nakon čega je uslijedio poziv da u novembru nastupi u Karnegi Holu.

Djevojčica, koja je ovih dana napunila četiri godine, planira da u Njujorku svira Mocartova djela i biće najmlađe dijete koje je ikada nastupilo na sceni Karnegi Hola.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić