Pokažite svoje KVALITETE - Rečenice koje treba izbjegavati na razgovoru za posao

Osim zadovoljavajućeg CV-ja, vaši potencijalni poslodavci očekuju od vas i da pokažete svoje kvalitete na razgovoru za posao.

Njima je važno da vide kako se ponašate u profesionalnoj sredini i da li ste u stanju da ostanete staloženi pod pritiskom. Takođe ih zanimaju vaši odgovori na njihova pitanja, ali i sam vaš način komunikacije.

Kako bi priprema za sledeći intervju za posao bila lakša, na portalu City Magazine otkrivaju koje su to rečenice koje poslodavci nikako ne žele da čuju od vas kada aplicirate za poziciju u njihovoj kompaniji.

Koliku platu nudite?

Ma koliko vam bila važna finansijska kompenzacija na vašem potencijalnom budućem poslu, preporučujemo vam da nipošto vi ne budete ti koji će tokom intervjua započeti priču o novcu. Sačuvajte ovo pitanje za sledeći intervju, a prvi susret sa poslodavcem iskoristite da se pokažete u što boljem svijetlu, tako što ćete mu otkriti relevantne detalje iz svoje profesionalne biografije.

Planiram da postanem preduzetnik

Ovom rečenicom poslodavcu signalizirate da ne želite da se dugo zadržavate u njegovoj firmi, ali i da se najudobnije osjećate kada ste sam svoj gazda. On će svakako biti impresioniran vašom ambicioznošću, ali vam neće dati prednost kada bude donosio odluku o angažovanju novog radnika.

Otišao sam iz prethodne firme jer sam bio u lošim odnosima sa šefom

Neke stvari treba zatržati za sebe kada se nađete na razgovoru za posao, a to je posebno slučaj sa problemima koje ste imali u prethodnoj kompaniji u kojoj ste radili. Naročito je nepoželjno govoriti loše stvari o svom bivšem šefu i kolegama, čak iako vi niste odgovorni za sukobe koje ste imali sa njima.

Izvinite što kasnim

Kašnjenje na intervju za posao je nedopustivo i stvara loš prvi utisak o vama. Ipak, i kada vam se igrom slučaja dogodi da zakasnite koji minut, nemojte druge podsjećati na tu činjenicu. Naime, vrlo je moguće da vaši sagovornici nisu ni svjesni kada ste imali zakazan termin za razgovor niti koliko je bilo tačno sati u trenutku kada ste došli.

Mislim da nemam pitanja u vezi sa vašom kompanijom

Poslodavci vole da pokažete zainteresovanost za njihovu kompaniju. Naravno, oni vole i da vide da ste se već dobro informisali o njoj. Ako vas pitaju da li vas nešto zanima u vezi sa njihovom firmom, ni po koju cijenu im nemojte dati gore napisani odgovor.

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković