Završena XCE trka "Uhvati Tempo" u Kolašinu

Biciklistički klub MFR ,,Tempo” organizovao je juče XCE trku koja je okupila 50 takmičara i rekreativaca iz Crne Gore, u Kolašinu u blizini sportskog doma mladih.

Trku je otvorio predsjednik Opštine Kolašin Bato Bulatović, koji je kazao da ovakav vid rekreacije i takmičenja ima punu podršku od grada Kolašina.

,,Kraj biciklističke sezone je zvanično obilježen prvom ikada organizovanom XCE trkom u Crnoj Gori. Ponosni smo što je sve išlo po planu i zahvaljujući svoj podršci koju smo imali smo uspjeli da za prvu godinu, iako rekreativnog karaktera, okupimo blizu 50 takmičara. Prva polovina novembra nas je iznenadila odličnim vremenskim uslovima koji su nas ispratili cijelog dana”, kazao je najbolji crnogorski biciklista, osnivač MFR kluba ,,Tempo” Demir Mulić.

Najmladji pobjednik koji se okitio zlatnom medaljom je Lazar Krcunović, drugoplasirani Andrija Vlahović, dok je njihov vršnjak Mihajlo Noveljić osvojio treće mjesto. Četvrto mjesto, ali prvo u konkurenciji djevojčica do pet godina je osvojila Petra Tapušković.

U konkurenciji dana, zlatnu medjalju je osvojila Ana Petrović Njegoš (BK Perun, Nikšić), srebrnu Viktorija Šćepanović, dok je bronza pripala Gordani Bulatović.

,,Najveća borba, ujedno i najveći broj grupa imala je muška katetegorija sa preko 30 takmičara. Uzimajući u obzir broj godina, kao i iskustvo na takmičenjima, ovo je bila prilika da zablistaju i oni koji se prvi put oprobaju u takmičarskom biciklizmu, pa su pored naših najmladjih takmičara koji su 2015. godište, nastupili i najhrabriji Refik Sadiković, Sinan Hot i Nenad Bašić, koji broje i preko 60 godina”, ističe Mulić.

Kao prvoplasirani na cilj je stigao mladi takmičar iz podgoričkog kluba "Džada" - Miloš Vračar. Drugo i treće mjesto na pripalo je Danilu Vukčeviću i Bobu Milonjiću.

,,Trka je protekla u najboljem mogućem redu, bez ikakvih povreda i incidenata koji znaju da naruše tok takmičenja. Kao organizatori smo jako zadovoljni odzivom takmičara i već radimo na pripremi za 2019-u godinu, kada u MTB kalendaru Crne Gore zauzimamo dva datuma: MTB vikend u Kolašinu sa XCE i XCO trkom u dva takmičarska dana, kao i MTB trkom u Bijelom Polju”, zaključuje Mulić.

Iz kluba zahvaljuju sponzorima koji su podržali organizaciju ove trke.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: MFR ,,Tempo”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE