Brnović: Biće teško protiv Srbije, ali želimo obje pobjede

Brnović: Biće teško protiv Srbije, ali želimo obje pobjede

Rukometna reprezentativka Crne Gore Tatjana Brnović kazala je da će mečevi sa Srbijom biti teški i zahtjevni, ali da očekuje obje pobjede.

"Lavice" u četvrtak i nedjelju igraju sa Srbijom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Brnović ujedno smatra da će to biti i dobre provjere pred turnir u Ulmu, na kojem će se boriti za odlazak na Olimpijske igre.

"Mečevi sa Srbijom su finalne pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje nas čekaju u aprilu. Očekuju nas dvije ozbiljne utakmice", kazala je Brnović.

Ona prihvata ulogu favorita u ovom dvomeču, ali poručuje da i rival ima svoje adute.

"Nemamo šta da krijemo ili kalkulišemo. Pokazaćemo sve što znamo, u današnjem rukometu rivali se dobro poznaju. Može se reći da smo favoriti, biće teško i zahtjevno, ali želimo obje pobjede", istakla je naša pivotkinja.

Brnović igra u Krimu, a Slovenija je, uz Paragvaj i domaćina Njemačku, rival "lavicama" na kvalifikacionom turniru. Ističe da u klubu često pričaju o tome...

"Neizbježno je da pričamo o tome, jer je Olimpijada san svakog sportiste. Spremamo se za turnir u Ulmu, mislim da nam je raspored malo teži nego ostalim selekcijama, ali vjerujem da i pored svega idemo u Pariz", zaključila je Brnović.

Jelena Despotović je poručila da ekipa želi maksimalno iskoristi svaki zajednički trenutak.

"Srbija je kvalitetna reprezentacija, pokazali su to na nedavnom Svjetskom prvenstvu, uz to će u prvom meču imati pomoć publike, tako da moramo biti maksimalno fokusirani. Želimo obje pobjede. Svaki meč nam je važan, želimo da iskoristimo maksimalno svaki trenutak koji zajednički provodimo", kazala je Despotović.

 

IZVOR:RTCG