Uspješno završen "Kup Bijele rade"

U organizaciji Džudo kluba „Favorit“, pod pokroviteljstvom Opštine Bijelo Polje, Džudo saveza Crne Gore, kao i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, danas je u Sportskoj hali ,,Nikoljac" održan veliki Međunarodni džudo kup pod nazivom, „Kup Bijele rade“.

Događaj je okupio više stotina učesnika iz zemlje i inostranstva.

Učestvovalo je 24 kluba i 350 takmičara iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto je osvojio Džudo klub ,,Rožaje", drugo Džudo klub ,,Fighter" iz Podgorice i treće Džudo klub ,,Champion" iz Kotora.

Značaj ovog događaja je višestruk, smatra direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić.

,,Prije svega značaj je za razvoj džudo sporta i njegovo dalje omasovljenje ali i nadamo se i profesionalizaciji ovog sporta. Kada to kažem smatram i mislim da će biti prilike da se radujemo i međunarodnim medaljama i sportistima koji će sa ponosom nositi zastavu Crne Gore", istakao je Maslovarić i dodao da je sport najveća univerzalna vrijednost a baviti se sportom najbolji put za djecu i mlade.

Zahvalnice su dobili treneri Čedomir Mandić, Miljan Knežević i Darko Dangubić, direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić, bivši predsjednik kluba ,,Favorit" Samedin Agović, sponzor osvježenja Water Group i direktor Opšte bolnice Bijelo Polje Kenan Erović.

 

Autorka: Danijela Radović

Foto: Dalibor Rakočević