Apsolutna dominacija

Cetinje je grad rukometa, a u sezoni apsolutne dominacije šampionski pehar vratio se “kući”. Rukometaši Lovćena poslije tri godine i dvije sezone osvojili su titulu prvaka, a da Cetinjani nijesu imali pravu konkurenciju najbolje potvrđuju brojke -15 pobjeda u 16 mečeva!

Ono što je bilo jasno nakon pobjede u debriju protiv odlazećeg šampiona, Partizana u Tivtu, preksinoć je dobilo potvrdu u prijestonici, kada je dvorana ,,Lovćen, baš kao nekada, bila tijesna da primi ljubitelje rukometa koji su željeli da pozdrave šampione, koji su omogućili Cetinju da makar u jednom sportu ima najbolji kolektiv u državi. Lovćen je osvojio 18. trofej u istoriji kluba, a osmu titulu prvaka (šestu u nezavisnoj Crnoj Gori).

“Ponosni smo. Zaista osjećam veliko zadovoljstvo. Dominirali smo tokom cijele sezone, iako smo osigurali titulu kolo prije kraja i posljednji meč smo odradili u velikom stilu. Ono što mi je posebno drago jeste da smo pehar proslavili sa navijačima, koji su do kraja ceremonije ostali u dvorani”, kazao je Zoran Abramović, trener Lovćena.

Abramović se vratio na mjesto uspjeha krajem prošle sezone, kadaje dolaskom nove uprave počeo da se vraća stari sjaj rukometnog giganta. Iako je sezona djelovala izgubljeno, Lovćen je osvojio Kup, a odmah nakon toga Abramović je najavio pohod na titulu. Međutim, baš ovaku dominaciju, teško je ko mogao predvidjeti.

“Iskren da budem, nijesam očekivao da ćemo imati jedan poraz u cijeloj sezoni, tim prije što Partizan, dosadašnji šampion, ima dobru ekipu, sastavljenu od bivših igrača Lovćena, Rudara i Berana. Ali, išli smo korak po korak i vjerovali u sebe. Kada sam došao Lovćen je bio šesti, uspjeli smo da osvojimo Kup i najavljivali smo velike ambicije, ali nekako stidljivo. Prepustili smo ulogu favorita Partizanu, ali smo pokazali ogroman kvalitet. Veliku zahvanost dugujem upravi, koja nam je omogućila sjajne uslove, a mnogo nam je žnačilo što smo tokom priprema imali jake provjere u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Makedoniji, gdje smo igrali protiv mnogo jačih rivala nego što je Partizan”, dodao je iskusni stručnjak.

Na Cetinju se slavilo, baš kao nekada grad je znao da proslavi uspjeh heroja, ali već juče rukometaši Lovćena vratili su se obavezama.

“Slavili smo kratko, jer smo fokusirani na Kup. Iskreno, ne ide nam u prilog što je pauza 15 dana jer smo u sjajnoj formi, ali ćemo nastojati daje tokom dva mikro ciklusa zadržimo i u idealnom raspoloženju dočekamo finalni turnir. Želimo da peti put u istoriji osvojimo duplu krunu, mada svjesni smo da neće biti lako. Vj erovatno će se igrati u Tivtu, ali čekamo potvrdu. Kup je takvo takmičenje gdje nema favorita, jer presudi loš, odnosno dobar dan, ali bilo bi idealno kada bi sjajnu sezonu krunisali trofejom, odnosno duplom krunom”, istakao je Abramović.

 

Izvor;cdm.me