Budva se držala poluvrijeme: Jadran poveo u finalnoj seriji

Budva je desetak minuta igrala možda i najbolji vaterpolo u sezoni, ali je to bilo premalo da napravi iznenađenje i povede u finalnoj seriji.

Jadran Carine je slavio rezultatom 11:7 u Igalu i napravio prvi korak ka petoj uzastopnoj tituli u crnogorskom šampionatu, a gosti su ako ništa drugo makar najavili da ove sezone mogu da unesu neizvjesnost u duele sa dežurnim prvakom.

Budvani su u prvom poluvremenu konstantno bili u vođstvu, kod 3:1 su imali napad i za 4:1, ali je nastavak pripao timu Vladimira Gojkovića.

Serijom 6:0 Jadran je poveo sa 7:3 sredinom treće četvrtine, kada je postalo jasno da je Budva više ne može da parira apsolutnom favoritu.

Filip Gardašević je bio najefikasniji pojedinac u Jadranu sa četiri gola, Vladan Spaić je dao tri, Vlado Popadić dva, a po jedan Marko Petković i Danil Merkulov.

Najbolji kod gostiju bio je trostruki strijelac Bogdan Vujašević.

Finalna serija se nastavlja 2. maja u Budvi, a šampion će biti tim koji prvi stigne do tri trijumfa.

Jadran Carine - Budva 11:7 (1:2, 2:1, 5:1, 3:3)

Igalo - Bazen Instituta "Simo Milošević". Sudije: Mišković, Kontić (Kotor). Igrač više: Jadran Carine 6 (4), Budva 4 (1). Peterci: Budva 1 (1).

Jadran Carine: Kandić, Vučurović, Popadić 2, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 1, B. Banićević, Gardašević 4, Radović, Spaić 3, Drašković, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Budva: Kralj, Manojlović, S. Ćetković, Vuksanović 2, N. Dragović, Radonić, Adžić 1, Maksimović, Vujašević 3, Popović, P. Ćetković 1, Franeta, Krivokapić, Korać.

 

Izvor:vijesti.me