BiH: Muškarac ubio suprugu i još dvije osobe, i dalje u bjekstvu

Velike policijske snage prisutne su u Gradačcu u Bosni i Hercegovini (BiH) gdje traje velika akcija i potraga za muškarcem koji je ubio suprugu i još dvije osobe iz vatrenog oružja.

Ovo je rekao ministar unutrašnjih poslova Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) za Radio Slobodna Evropa (RSE) Hajrudin Mehanović.

Prethodno je N1 objavio da je muškarac ubio suprugu, a cijeli događaj objavio je na Instagramu.

Iz policije je upućen apel građanima da se ne kreću, da se sklone, ne izlaze na ulice jer je osumnjičeni i dalje u bjekstvu.

"U užem dijelu grada potpuna obustava saobraćaja. Zatvoreni su ulazi i izlazi iz grada", rekli su iz Policije.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona nisu mogli dati više informacija dok "ne dobiju kompletne informacije iz MUP-a TK-a".

Ranije je iz MUP-a TK-a saopšteno da je u Gradačcu je došlo do "upotrebe vatrenog oružja od strane muške osobe kojom prilikom je prema prvim informacijama više osoba povrijeđeno".

"Za licem se intenzivno traga. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac. Policijski službenici su na licu mjesta i preduzimaju potrebne mjere i radnje. Na teren su upućeni i timovi Jedinice policije za specijalnu podršku", saopćeno je iz MUP-a TK-a.

Iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprava policije su potvrdili da su stavili na raspolaganje MUP-u Tuzlanskog kantona i nadležnom tužiteljstvu sve svoje kapacitete.

"Počev od Specijalne policijske jedinice FUP-a, Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanje FUP-a kao i inspektore iz Odsjeka za sajber kriminal FUP-a", rekao je za RSE Ervin Mušinović, šef kabineta ministra unutrašnjih poslova FBI.

Izvor: RTCG