Ovo su trikovi uz koje ćete stvoriti pravu zimsku idilu u svom domu

Kad vani zahladi, dom postaje mjesto na kojem provodimo većinu slobodnog vremena. Iskoristite ovo razdoblje i od svog doma napravite pravu idilu. To možete ostvariti u svega nekoliko koraka uz trikove za uređenje doma, a donosimo vam i ideje uz koje ćete vrijeme ispuniti opuštajućim aktivnostima.

Inspirirajte se našim savjetima i zima će odmah postati ugodnija.

1. Ušuškajte se u tople i meke tkanine

Osim što zovu na opuštanje, pletene deke i mekani jastuci pridonose toplijem utisku cjelokupnog prostora. Kombinujete različite teksture i uzorke. S nekoliko deka prekrijte cijeli kauč ili naslonjač, a za dodatnu udobnost koristite jastučiće raznih veličina i oblika.

2. Opustite se uz knjige i filmove

Uz niz aktivnosti koje se mogu raditi doma kad vani zahladi, gledanje filmova ili čitanje knjiga većini je omiljena aktivnost. Čitanjem se u trenu nađete u nekom drugom svijetu, a gledanje filmova omiljena je aktivnost onima koje je sezonska prehlada prikovala uz krevet.

3.Poigrajte se svijećama

Osim što cijeli dom uz njih miriše poput zimske bajke, svijeće obogaćuju prostor i čine ga opuštajućim i toplim. Poigrajte se svijećama različitih veličina i oblika te potražite svijećnjake koji će se uklopiti u tematiku vaše sobe.

4. Dom ukrasite zimskim dekorom

Uz tekstile poput vune, baršuna i pamuka, prostor možete učiniti ugodnim i uz ostali zimski dekor poput pletenih korpi, mekih tepiha i lampica u toplim bojama. Uz tople tonove u prostor unesite što više prirodnih predmeta poput grančica vrbe ive, poznatije kao ”cica mace”.

5. Ne zaboravite na zimska jela i tople napitke

Kada od doma stvorite pravu bajku, ostaje vam još samo da kuhinjski ormarić opremite poslasticama poput medenjaka i raznih kolačića. Neka se u njemu nađu i raznoliki čajevi s ukusom cimeta i jabuka, nekoliko vrećica vruće čokolade. A kako zimi svakako provodite više vremena u domu, upustite se u pripremanje klasičnih zimskih jela poput knedli sa šljivama koje svi obožavaju.

 Izvor:CdM