Najbolji parfemi za ljeto 2024: Nisu napadni, a zavešće svakoga u sekundi

Ovi ljetnji parfemi su senzualni, ali nisu preslatki, asociraju na more i nježnost, ali su istovremeno jako zavodljivi.

Chanel – Coco Madamoiselle

Chanel klasik stvoren je snažne, emancipovane žene. Najbolje od svega je to što je ovo idealn miris za svaki dan, jer je u isti mah i snažan i svjež. Prvo što ćete osetiti su mirisne note ćilibara, zanosne pomorandže, a samo srce parfema su jasmin i ruža. U celinu su zaokružili dodiri pačulija i vetivera, zbog čega smo sigurni da ćete ovaj miris obožavati.

Lancôme – La Vie est Belle Iris Absolu

Dame koje žele miris koji je sinonim za ženstvenost i eleganciju obožavaće ovaj parfem koji je mješavina akorda crne ribizle koji daje svježinu slatkoj smokvi. Provlači se i dodir pačulija, kao i iris koji je konkretno u ovom parfemu, 10 puta više koncentrisan nego u drugim La Vie est Belle.

Guerlain – L’Instant Magic

Kralj puderastih parfema stvoren je za nježne duše, a prvo će vas zapahnuti sočni bergamot kojeg prate mošusne note omotane u miris svežih ružinih latica. Tu je i bijeli mošus odnosno spoj Musquinade koji je omaž slavnoj Guerlinadi. Sve to zaokruženo je toplim notama drveta badema.

YSL – Libre

Još jedan od parfema s kultnim statusom je i YSL Libre koji je stvoren za žene koje vole nešto jače parfeme. Tu su akordi lavande, bijelog čaja i narandžinog cvijeta. Sa jedne strane je topao, a s druge hladan.

Versace – Bright Crystal

Ovaj parfem stvoren je za žene koje obožavaju citrusne note u parfemima. Savršen je za proljeće i ljeto, a krase ga cvjetne, mošusne i voćne note. Tačnije, ono što ćete prvo osjetiti su yuzu i nar, a potom magnoliju, cvijet lotusa i božur, dok su mu baza ćilibar, mošus i indijski oraščić. Ovaj miris je definicija senzualnosti.

Mugler – Angel Nova

Mugler je ovaj parfem posvetio ženama koje se ne boje rizika i koje same stvaraju svoj svijet. Angel Nova sadrži note maline obogaćene lychee dodirom. Nakon toga osjetićete miris ruže iz Damaska. Na kraju tu je akigalawood – derivat ulja pačulija koji se stapa s benzoinom koji je sličan vanili.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija, Pixabay