Tamni ruž se vraća na velika vrata - Donosimo vodeće trendova u šminkanju za ovu jesen

Provjerite da li ovih pet obaveznih proizvoda za jesen/zimu 2023. imate u svom neseseru za šminku.

Jesen je sa sobom donijela mnogo novih modnih, ali i bjuti tendencija. Paleta boja sa naših omiljenih odevnih predmeta preliva se i na mejkap trendove, pa tako polako zaboravljamo jarke ljetnje boje, a prihvatamo one toplije i dublje nijanse.

Bilo da ste profesionalni mejkap artist ili samo bjuti entuzijasta, za vas smo izdvojili pet najvažnijih proizvoda za šminkanje u predstojećem periodu. Provjerite da li ih imate u svom neseseru za šminku.

  1. Tamni ruž

Marun (kestenjastomrka), boja šljive, bordo, kao i metalik nijanse - smatrajte ovo IT jesenjim bojama za usne. Eksperimentišite sa mat, polu-mat, pa čak i sjajnom završnicom. Ako nosite ovu smjelu nijansu tokom dana, neka ostatak vaše šminke bude što laganiji da ne biste izgledali prešminkano.

  1. Braon maskara

Smeđa maskara, osnova čistog mejkap trenda (clean girl makeup), pruža sve prednosti 'obične' crne maskare, dok istovremeno daje neutralniji i prirodniji izgled. Ona se savršeno stapa sa smeđim nijansama senki za oči, što je idealna kombinacija za hladniji period.

  1. Olovka za oči

Bez obzira na to da li ste grandž djevojka/žena ili više volite prirodnu šminku, olovka za oči je osnovni proizvod koji vam je neophodan u jesenjem periodu. Koristite ga da nacrtate tek mali ving da biste dali dubinu vašim očima ili ga blago razmažite za savršen izgled rok zvijezde, piše Elle.

  1. Sjaj za usne u boji

Dvijehiljadite su se vratile, barem kada je u pitanju aspekat šminkanja usana. Pored klasičnog providnog, sjajevi u različitim sezonskim nijansama odlična su opcija za jesenju šminku. Štaviše, većina formula sjajeva za usne danas sadrži hidratantne sastojke, tako da nisu ljepljivi, te su istovremeno i njegujuće.

  1. Ružičasto rumenilo

Nekako je i prirodno da sa padom temperature, polako odlažemo bronzere u donje fioke, a vraćamo se nježnim, ženstvenim, ružičastim nijansama rumenila.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić