Marković: Očekujem vanredne parlamentarne izbore naredne godine

Podgorica, (MINA) – Bivši premijer i lider novoformirane Stranke evropskog progresa (SEP) Duško Marković kazao je da očekuje da će u Crnoj Gori naredne godine biti vanredni parlamentarni izbori.

Marković je, u intervjuu Televiziji Crne Gore, rekao da SEP nudi novi politički i ekonomski program, koji će u konačnom biti promovisan na Kongersu stranke. “Naš program će biti baziran na nepokolobljivom poštovanju Ustava Crne Gore, na njenom jačanju u svakom segmentu, na jednakost kada je u pitanju primjena zakona, na ekonomiju koja će se ogledati na održivom i regionalnom razvoju”, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, cilj SEP-a je da crnogorsko društvo bude društvo znanja. “Želimo da unaprijedimo zdravstveni sistem, ali i kulturu koja neće biti samo reprezent našeg identiteta nego i razvojni potencijal naše države”, istakao je Marković, prenosi Portal RTCG. On je poručio da će građanima ponuditi nešto novo. “Čim smo se opredijelili da formiramo stranku, u moru političkih stranaka koje bitišu, imamo namjeru da građanima ponudimo nešto novo”, rekao je Marković.

Izvor:MINA

Foto: printscreen