Sanja Vlahović negirala krivicu u slučaju "Stanovi"

Bivša ministarka nauke Sanja Vlahović negirala je krivicu u slučaju nezakonitog dijeljenja stanova i kredita povlašćenim pojedincima iz sve tri grane vlasti.

Ona je jutros saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT). Advokat Velibor Marković kazao je za TVCG da u radnjama njegove branjenice nema protivpravnosti. U krivičnoj prijavi Vlade navodi se da su bivši predsjednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera. SDT sumnja da su funkcioner DPS-a Predrag Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima, i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

Ovom istragom obuhvaćeni su pored Boškovića, Dragica Sekulić, Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena Miličkovića, Osmana Nurkovića, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića. Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19. aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

Izvor:RTCG