Marković: U Bijelom Polju u naredne dvije godine biće realizovani projekti vrijedni preko 15,5 miliona eura

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković zajedno sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Petrom Smolovićem, obišao je danas radove na raskrsnici prema Bjelasici (Ravna Rijeka).

Tom prilikom premijer Marković istakao je da će se u naredne dvije godine u Bijelom Polju realizovati projekti vrijedni preko 15,5 miliona eura i obećao da će nastaviti da rade za razvoj Bijelog Polja i za dobro stanovnika ovog grada.

 “Već prvih dana proljeća nastavljamo sa radovima koji se tiču budućeg skijališta Cmiljača. Već smo otvorili tendere za buduće skijalište u vrijednosti od 3,5 miliona eura. U ovoj godini otvaramo i otvorili smo tendere za Đalovića pećinu, za osnovnu školu ,,Dušan Korac'', planiramo i da pokrenemo rekonstrukciju puta koji ide od Srđevca, Lozne prema Sipanju - dva miliona eura. Dakle, u naredne dvije godine u Bijelom Polju će se realizovati projekti vrijedni preko 15,5 miliona eura, a samo u idućoj preko 13 miliona. Sa onim što radimo na planu unapređenja realne ekonomije, ovo što radi kompanija Franca, što očekujemo da se desi sa fabrikom Rada krajem januara. Ove godine Bijelo Polje ima izvrsnu perspektivu, ovdje će biti  posla za sve one koji žele da rade i žive bolje i kvalitetnije”, poručio je Marković.

Predsjednik mjesne zajednice Ravna Rijeka, Dragiša Jeremić, zahvalio se predsjedniku Vlade i predstavnicima lokalne samouprave.

“Dosta toga je urađeno, ali vjerujemo da će se raditi i više i bolje i da ćemo već krajem maja ili početkom juna zajedno izaći na planinu Bjelasicu i proslaviti uspjeh”, kazao je Jeremić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Braič i Vladimir Jelić