U okviru Crvenog krsta Bijelo Polje uspješno funkcioniše Klub za starija lica

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, održana još jedna radionica zdravog starenja u okviru Kluba za starija lica koji je odnedavno počeo sa radom. 

Klub će u narednom periodu biti mjesto za boravak, druženje, ostvarivanje svih svojih potencijala ali i edukaciju kako starijih, tako i mlađih generacija. Mogućnosti i sadržaji koje nudi Klub su mnogobrojne, od svakodnevnog čitanja štampe, igranja društvenih igara, organizovanih posjeta kulturnim dešavanjima, kreativnih radionica, vježbi pokretljivosti, zajedničkih šetnji, izleta, humanitarnih aktivnosti, obilježavanja značajnih datuma, druženja sa djecom i mladima do aktivnosti koje zahtijevaju medicinsku ekspertizu-mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska, konsultacija sa ljekarima i sl.


Polaznici današnje radionice su imali priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja Kluba i planiranim aktivnostima u narednom periodu, sadržajima koji će im biti na raspolaganju ali i da sami predlože aktivnosti koje su njima zanimljive i interesantne a ujedno prilagodljive njihovim sposobnostima i potrebama.


Voditeljica radionice i socijalna radnica u opštinskom Crvenom krstu Ivana Bulatović, kazala je da je cilj današnje radionice bio prevencija socijalne izolacije, zabava i relaksacija korisnika. Učesnici su imali priliku da se uz razne društvene igre zabave, nauče nešto novo, druže se ali i razmijene iskustva.


„Cilj ovakvih aktivnosti i osnivanja Kluba za starija lica jeste omogućavanje korisnicima da se prema ličnom izboru i afinitetima uključuju u aktivnosti i sadržaje koji se u njima organizuju. Na taj način preveniramo patološko starenje, njegujemo proaktivnu ulogu starijih, kao i podstičemo volonterizam i međugeneracijsku solidarnost“ - kazala je Bulatović.              


Bulatović je dodala da se kroz klupske aktivnosti podstiče duža integracija starijih u zajednici, zadovoljniji i sadržajniji život, održavanje tjelesne i mentalne kondicije putem zadovoljenja brojnih kulturno - zabavnih, sportsko - rekreativnih, socijalnih i drugih potreba.

Klub je otvoren za sve starije sugrađane koji imaju 60 i više godina. Sve usluge koje se pružaju u Klubu su besplatne, a u njegov rad su uključeni zaposleni i volonteri.


Iz opštinskog Crvenog krsta zahvalili su se volonterima, koji će biti nosioci aktivnosti i podsjetili da svi zainteresovani sugrađani mogu da se priključe ovakvim i sličnim aktivnostima, te da više informacija mogu dobiti na broj telefona 068/88-40-40 ili posjetom prostorija Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, svakog radnog dana u periodu od 7 do 15h.

 

PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje