Premijera predstave "Višnjik" Bjelopoljskog pozorišta u subotu u 20 časova

Predstava Bjelopoljskog pozorišta ''Višnjik'', Antona Pavloviča Čehova u režiji Moamera Kasumovića, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. juna, u velikoj sali JU Centar za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjoˮ, sa početkom u 20 časova, saopšteno je na današnjem presu u galeriji Centra za kulturu.

Kako je istakao direktor te ustanove  Jasmin Ćorović, Bjelopoljsko pozorište, kao produkcijsko, i ove godine pokušava da, u skladu sa svojim mogućnostima, publici predstavi nešto novo.

„Tako ćemo ove godine imati dvije amaterske predstave, jednu premijeru smo već imali „Ružne riječi“ u režiji našeg glumca Petra Novakovića i ovu predstavu „Višnjik“ Muamera Kasumovića čija premijera slijedi u subotu. Kao Centar za kulturu pokušaćemo da do kraja godine uradimo i jednu profesionalnu predstavu i želimo da nastavimo taj kontinuitet i ubuduće“ istakao je Ćorović

Uhvatiti se u koštac sa Čehovljevim komadom ni malo nije lak posao, kazao je reditelj i glumac Moamer Kasumović, ističući zajedničke napore i posvećenost glumaca.

„Ja sam jako sretan što sam opet imao priliku da radim sa ovom ekipom i pred nas sam stavio jedan veliki izazov. Raditi Čehova je izazov, znate da Čehov kada piše , on piše za sedamnaest- dvadeset likova i bio je izazovno spustiti to na sedam likova, a da sadržina drame i ideja ostanu nedirnuti i bude razumljiva publici.Ono što sam i prošle godine kazao kada smo radili „Kokošku“ sam kazao da moje kolege glumci nisu amateri, oni su profesionalci i to su dokazali radom na ovoj predstavi“ kazao je Kasumović.

Svoju debitantsjku ulogu u ovoj predstavi i uopšte u pozorištu imaće mladi glumac amater Haris Numanović, koji se, prema riječima reditelja odlično snašao na sceni.

„Meni je ovo prva predstava, ako ne brojim nastupe u dječijem pozorištu, tako da sam srećan što sam imao priliku da se priključim iskusnim glumcima i reditelju koji su imali dovoljno razumijevanja i strpljenja samnom“ kazao je Numanović.

Glumac Predrag Vukojević je izrazio zadovoljstvo što će se jedan poznati pozorišni komad naći i na repertoaru Bjelopoljskog pozorišta, istakavši zadovoljstvo sa radom sa rediteljem Kasumovićem i ostalim kolegama.

„Zadovoljan sam i odabirom komada, jer Čehov je svevremeni pisac, čija će djela postojati dok postoji civilizacije. Mi smo pokušali da dočaramo priču na naš način, kako mi to shvatamo i doživljavamo“ kazao je Vukojević pozivajući publiku da dođe na premijeru predstave u subotu 8. juna u 20 sati.

U predstavi igraju: Sanja Ćirović, Slađana Merdović, Deniza Halilović, Predrag Vukojević, Vlado Tomović, Momčilo Miladinović i Haris Numanović.

Adaptaciju potpisuju Moamer Kasumović i Aleksandar Srdanović, set dizajner je Milivoje Mićo Kovačević, a dizajner zvuka Bekan Sadiković. Asistent režije je Armin Škrijelj, fotografiju potpisuje Ermin Mehović,a  producent je Jasmin Ćorović.

Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu na dan izvođenja predstave, u vremenu od 11 do 13 časova i od 19 časova  do početka predstave.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović