Uručene plakete i zahvalnice najboljima u turizmu i ugostiteljstvu

Plakete i zahvalnice najboljima u turizmu i ugostiteljstvu u 2017. godini, koji su svojim aktivnostima i radom obogatili turističku ponudu Bijelog Polja, uručene su danas u hotelu “Franca”.

Turizam je jedna od strateških grana razvoja bjelopoljske opštine, a brojne komapnije, preduzeća, kao i pojedinci svojim angažovanjem daju doprinos da naš grad postane prepoznatljivio i atraktivno turističko mjesto, zato Turistička organizacija Bijelo Polje svake druge godine uručuje nagrade najboljima.

Iako je napredak vidljiv, turistička ponuda Bijelog Poja može biti bogatija i raznovrsnija, kazala je na današnjoj manifestaciji direktorica TO, Violeta Obradović, poručujući svim nagrađenima da je neophodno da se udruže.

“Svjesni smo činjenice da sjever i Bijelo Polje kao regionalni centar mora na kvalitetan način valorizovati svoje turističke potencijale, koji neosporno postoje, a za to je potrebno još mnogo rada, zalaganja, promocija i projekata, kako bi naš grad na turističkoj mapi Crne Gore dobio mjesto koje zaslužuje. Vjerujem da uz pomoć Lokalne samouprave i uz podršku države možemo uraditi mnogo više, a važno je i da mlade ljide otivišemo da se okrenu ovoj grani privrede i obezbijede sebi bolju budućnost”, kazala je Obradović i svim kompanijama i pojedincima kojima su danas uručena priznanja poželjela uspjeh u daljem poslovanju.

Direktorica TO Bijelo Polje podsjetila je da je u toku realizacija dva najveća turistička potencijala opštine – Đalovića pećina i planina Bjelasca, čijom će valorizacijom Bijelo Polje postati vodeća turistička destinacija na sjeveru države.

“Još mnogo posla je pred nama, a današnji događaj samo je jedan mali znak potvrde da cijenimo trud i zalaganje svih onih koji se na tom polju susreću sa brojnim problemima, ali i pozitivnim rezultatima svog angažovanja. Sigurna sam da će ovogodišnji dobitnici priznanja biti podstrek  drugma, jer su pravi primjer uspješnog i kvalitetnog poslovanja i angažovanja”, istakla je Obradović.

Za najbolju kompaniju u oblasti turizma i ugostiteljstva proglašena je kompanija “Franca”, a iako je ta kompanija tokom svog postojanja bila više puta nagrađivana, zbog uspješnog poslovanja, priznanje za doprinos razvoju i promociji Bijelog Polja ima poseban značaj, kazala je menadžerka Milica Kočović.

“Ovo je zaista još jedan dokaz uspješnosti poslovanja naše komapnije i drago nam je što su naš rad i trud prepoznali naši sugrađani. Priznanje koje smo dobili danas poslužiće nam kao podsticaj i motiv da radimo još bolje i više i sigurna sam da će tako i biti u budućnosti”, kazala je Kočović i zahvalila se TO Bijelo Polje.

Iako postoji samo nešto više od godinu dana Caffe bar “Beograđanka Korzo” proglašen je za najbolji u 2017. godini, što je prema riječima vlasnika Denisa Hodžića zaista veliki uspjeh.

“Nijesmo očekivali ovakvo priznanje, ali smo svakako ponosni. Od samo početka rada našeg caffe bar-a trudimo se da unesemo nešto novo, neobično i drugačije, kako bi naši gosti bili zadovoljni. U narednom periodu planiramo brojna iznenađenja za sve naše sugrađane i siugaran sam da će biti još zadovoljnjiji”, istakao je Hodžić.

Plakete

Na današnjoj manifestaciji za najbolji hotel proglašen je “Dvor”, za restoran “Imeprijal”, najuspješniji Lounge bar je “Sparta”, a najbolji restoran domaće kuhinje u 2017. bio je “Čardak”. Nagrađen je i speleološki klub “Pauk”, priznanje za najbolji turistički proizovod – kampovanje pripalo je Etno selu “Vuković”, a plaketa je danas uručena  i udruženju “Slow food” za inovaciju u turističkoj ponudi, dok je NVO “Niti” dala najveći doprinos u oblasti promocije domaće radinosti. Titula najboljeg konobara pripala je Slavku Ćetkoviću,  za najbolju konobaricu izabrana Aljbina Kanalić, dok je Nedžad Balić najbolji šanker.

Zahvalnice

Zahvalnica za poseban doprinos zaštiti rijeke Lim uručena je danas ribolovačkom klubu “Sinjavac” i nevladinoj organizaciji “Euromost”. Za veliki doprinos valorizaciji Đalovća pećine zahvalnicu je dobio Željko Madžgalj, za doprinos realizaciji škole skijanja zahvalnica je uručena smučarskom klubu “Jedinstvo”, dok je odbojkaški klub Jedinstvo Bemaks dobio zahvalnicu za promociju Bijelog Polja.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB POSRTALA RADIJA BIJELO POLJE