Sertifikati učenicima OŠ ,,Marko Miljanov” za učešće u svjetskom projektu ,,Innovate your dreams”

Učenici osnovne škole ,,Marko Miljanov” učestvovali su u okviru prvog modula međunarodnog projekta ‘’Innovate your dreams’’, koji je okončan dodjeljivanjem sertifikata.

U realizaciji velikog svjetskog obrazovnog STEM projekta učestvovali su učenici VII-1 odjeljenja ove vaspitno obrazovne ustanove, i to od 21. januara do 15. marta, na čelu sa odjeljenskim starješinom Tatjanom Damjanović. Ukupno je učestvovalo 1700 nastavnika i 100 000 učenika, uzrasta od šest do 17 godina iz 60 zemalja svijeta.

,,Cilj projekta u okviru kojeg je učestvovalo 1 700 nastavnika, i 100 000 učenika, uzrasta od šest do 17 godina, iz 60 zemalja svijeta, bio je da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za zanimanja budućnosti, koja još uvijek ne postoje ali će se pojaviti u budućem periodu. Zasnovan je na nedavnom istraživanju koje je pokazalo da će 65% djece koja danas pohađaju osnovnu školu raditi na potpuno novim vrstama poslova, koji još uvijek ne postoje”, navodi se u saopštenju.

Između ostalog, projekat se bavio i promocijom tri od ukupno 17 održivih razvojnih ciljeva Ujedinjenih Nacija (Dostupna i čista energija, kvalitetno obrazovanje, industrija, inovacije i infrastruktura).

U okviru projektnih aktivnosti, koje su trajale sedam nedjelja, realizovano je šest zadataka, i to moguća zanimanja u budućnosti, problem u zajednici, prezentovanje drugog zadatka široj publici, ciljevi održivog razvoja do 2030. godine, tehnologija –točak, održivi i čisti izvori energije.

,,Projektni zadaci su kod učenika podstakli komunikaciju, saradnju, kritičko razmišljanje i rješavanjeproblema, kreativnost, inovativnost i digitalne kompetencije. Motivisani i zainteresovani za rad, učenicisu razvili preduzetnički duh, napravili mape uma, postere, i PPT prezentacije koje su u okviru trećegzadatka predstavili učenicima OŠ ,, Risto Ratković" koji su sa učiteljicama Slobodankom Kuč, Ljiljanom Drpljanin, Sanelom Kurpejović-Gredić takođe bili učesnici ovog projekta. Za ućešče u projektu i uspješno realizovane aktivnosti, pisan je finalni izvještaj, a nastavnik i učenici sudobili sertifikate”, dodaju u saopštenju.

Saopštenje i foto: JU OŠ ,,Marko Miljanov”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE