Socijalistička narodna partija na današnjoj sjednici Glavnog odbora trebalo bi da da donese odluku koga će podržati na predsjedničkim izborima 19. marta.

Državna izborna komisija (DIK) odlučivaće danas o preostale tri predsjedničke kandidature za izbore 19. marta, potvrđeno je Portalu RTCG. Pokret "Evropa sad" je za predsjednika predložio Jakova Milatovića, i njegova kandidatura je predata 26. februara.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ističe da je utvrđeno da je neko pokušao da izbriše 2.600 potpisa za njegovu kandidaturu, te da očekuje da DIK pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti onoga ko je bio iza mašine i brisao podatke.

 Državna izborna komisija (DIK) jednoglasno je utvrdila predsjedničku kandidaturu Draginje Vuksanović Stanković, koju je za predsjednicu Crne Gore predložila Socijaldemokratska partija (SDP).

Građani Crne Gore su na protivpravnu odluku Državne izborne komisije (DIK) reagovali sa preko pet hiljada potpisa za samo jedan dan, kazao je lider Pokreta Evropa sad  (PES) Milojko Spajić. On je na Tviteru /Twitter/ naveo da pravila DIK-a nijesu za sve ista, i da PES mora da prikupi duplo više potpisa.„Ali zahvaljujući građanima, preskočićemo i ovu prepreku.

Demokratska partija socijalista trebalo bi danas da odluči o kandidatu za predstojeće predsjedničke izbore. Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izjavio je prethodnih dana da će ta partija o kanidaturi odlučiti nakon njegovog povratka iz Bugarske.

Državna izborna komisija danas će u podne razmatrati da li Pokret Evropa sad ima pravo da predloži drugog kandidata za predsjednika. Od toga će zavisti njihova odluka na sjednici Glavnog odbora koja je zakazana za 19 sati. Ukoliko odluka bude negativna, jedna od opcija je da njihovog Jakova Milatovića predloži grupa građana.

Državna izborna komisija traži novih 8.100 potpisa za kandidaturu zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića za predsjedničke izbore, kazao je funkcioner tog političkog subjekta Andrej Milović. Milović je u objavi Tviteru naveo da DIK ne dozvoljava potpise građana koji su podržali kandidaturu lidera PES-a Milojka Spajića.

Državna izborna komisija (DIK) nije smjela da odbije kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, već da se obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore umjesto organima Republike Srbije, ocijenio je izvršni direktor Centra za demokratsku tranziciju (CDT) Dragan Koprivica u emisiji Dobro jutro Crna Goro.