Danas odluka DPS-a o predsjedničkom kandidatu

Demokratska partija socijalista trebalo bi danas da odluči o kandidatu za predstojeće predsjedničke izbore. Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović izjavio je prethodnih dana da će ta partija o kanidaturi odlučiti nakon njegovog povratka iz Bugarske.

DPS je još prošle sedmice najavio da će saopštiti kandidata za predsjedničke izbore koji su raspisani za 19. mart, međutim, odluka je odložena.

Đukanović je prošle sedmice izjavio da još nije donio odluku da li će se kandidovati na izborima.

„Ja sam već trideset godina u političkom životu Crne Gore. Valjda onaj ko radi jedan posao tri decenije, ima pravo da se osjeti umornim i ima pravo na rezon da bi možda i za društvo bilo bolje da tu bude novi kandidat“, rekao je Đukanović u Minhenu gdje je učestvovao na Konferenciji o bezbjednosti.

„Sagledavamo ko je taj ko može najbolje pomoći da se Crna Gora nakon dvoipogodišnjeg lutanja vrati na stabilan kolosjek evroatlantskog razvoja“, dodao je predsjednik Demokratske partije socijalista.

Državna izborna komisija za sada je potvrdila samo kandidaturu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, dok je kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića odbila.

Potpise je predao predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, a za danas će ih predati i Draginja Vuksanović Stanković ispred SDP-a. 

Predsjednišvo Demokrata juče je odlučilo da za predsjednika kandiduje lidera Aleksu Bečića. Kandidaturu je najavio i Dejan Vukšić ispred Demohrišćanskog pokreta. 

izvor-rtcg