Za tri dana 85 kovid slučajeva, preminule dvije osobe

U Crnoj Gori su, u prethodna tri dana, od posljedica koronavirusa preminule dvije osobe, a registrovano je 85 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom tokom subote, nedjelje i ponedjeljka završile analizu i dostavile rezultate za 751 uzorak.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 37, Nikšića 19, Pljevalja osam, Budve pet, iz Bara i Kotora po četiri, Tivta tri, iz Danilovgrada i Herceg Novog po dva i sa Cetinja jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih tokom vikenda i ponedjeljka je iznosio 11,32 odsto.

“Tokom tog perioda IJZ-u su prijavljena dva smrtna ishoda povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminuli su imali 74 i 80 godina, sa mjestom prebivališta u Baru”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.826.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 110 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 279.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 291.523.

U Podgorici je trenutno aktivno 113 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 52, Budvi 31, Pljevljima 16, Kotoru 14, Beranama 11, Tivtu devet, Herceg Novom osam.

U Baru je aktivno sedam slučajeva koronavirusa, na Cetinju šest, u Bijelom Polju četiri, Danilovgradu tri i u Andrijevici, Plavu, Šavniku, Ulcinju i na Žabljaku po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama, Rožajama i Tuzima nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Izvor: RTCG