"Vjerujem da će građani i ovog puta odlučiti pametno"

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) za predsjednika države Milo Đukanović kazao je da vjeruje da će crnogorski građani na predsjedničkim izborima odlučiti pametno, u svoju i korist Crne Gore.

On je, nakon glasanja u Podgorici, novinarima rekao da je, ko god da bude u drugom krugu izbora, siguran da će imati korektan duel.

Đukanović je poručio da je siguran u svoju superiornost.

On je naveo da vjeruje da će biti drugog kruga predsjedničkih izbora jer je, kako je kazao, takva ponuda na političkoj sceni i puno je kandidata.

"Ne vjerujem da je realno govoriti o tome da se ovo može završiti bez drugog kruga", dodao je Đukanović.

On je, odgovarajući na pitanje novinara koga bi volio da vidi u drugom krugu, rekao da ne preferira nikog posebno i "da zna da svi imaju isti naboj, a to je kako poraziti dosadašnjeg predsjednika".

Đukanović je kazao da očekuje da će građani Crne Gore, svojim doprinosom slobodnom izražavanju volje, potvrditi demokratsku zrelost crnogorskog društva.

On smatra da je bilo primjetno da je nivo demokratske kulture i odgovornosti u Crnoj Gori iz jednog u drugi proces bio na većem nivou.

Prema riječima Đukanovića, ovo je prilika da Crna Gora potvrdi sposobnost da živi u uslovima političke i društvene stabilnosti, da nastavi predano da realizuje reforme, postiže standarde i ostvaruje cilj koji zdušno podržava tri četvrtine crnogorskog društva.

Upitan može li se očekivati da se, ukoliko izgubi izbore, pojavi kao nosilac liste DPS-a na parlamentarnim izborima, on je rekao da ne planira da izgubi predsjedničke izbore.

"A može se očekivati da predvodim svoju partiju na parlamentranim izborima", naveo je Đukanović.

Kako je istakao, građanska Crna Gora nema alternativu.

"Kada bi Crna Gora zalutala bilo kojim nacionalističkim rukavcem, to bi bilo put njenog kraja", kazao je Đukanović.

Izvor: RTCG