Đukanović: Nijesmo im dali da polome temelje Crne Gore, nećemo im dati ni da osvoje predsjedničku funkciju

“Ja sam apsolutno siguran da tokom mog sljedećeg predsjedničkog mandata Crna Gora postaje članica Evropske unije. Zahvalićemo se ponudi da budemo dio Open Balkana i “srpskog sveta”, a ići ćemo putem kojeg smo odavno strateški odabrali putem članstva u Evropskoj uniji.

I to vam kažem savršeno ubijeđen…

Znam koliko smo prešli dionica na tom putu, znam koliko još je dionica ostalo, znam šta treba uraditi na tom putu i znam kako se to radi i zato vam kažem ne treba nam duže od tri godine da završimo taj posao i da kažemo Crna Gora je spremna da bude prva sljedeća članica Evropske unije”, poručio je Milo Đukanović na sinoć održanoj konvenciji u Baru.

Predsjednik DPS i kandidat te partije na predstojećim izborima prisutnim Barankama i Baranima kazao je da će pobjedom na predsjedničkim izborima biti prekinuta dvoipogodišnja autodestrukcija koju oličavaju dvije propale vlade, koje su, kako je ocijenio, brže gubile političko povjerenje nego što su počinjale ozbiljan državni posao.

“Otvorićemo put za izbor nove vlade koja mora što prije da se pozabavi sanacijom krupnih šteta, i da Crnu Goru povede putem dostizanja strateški odabranog cilja – članstva u Evropskoj uniji. Taj put nam je poznat. To je put reformi usvajanja evropskog sistema vrijednosti i ostvarivanja evropskog životnog standarda. Zato nam nakon predsjedničkih treba pobjeda na izvjesnim prijevremenim parlamentarnim izborima”, rekao je Đukanović.

On je istakao da je Crnoj Gori potrebna ozbiljna, kompetentna državna politika, koju će voditi odgovorni uspješni ljudi i dostojanstveno legitimisati Crnu Goru u međunarodnoj zajednici, a ne kao do sada vazalski služiti interesima drugih i izazivati podsmijeh i čuđenje u krugovima ozbiljne međunarodne politike.

"I danas vidimo da na Crnu Goru kidišu velikodržavni nacionalizmi iz okruženja. Nema ubjedljivijeg odgovora svim tim destrukcijama od snažne poruke građanske Crne Gore, da nepokolebljivo ostajemo na tom kursu, da ćemo bez ikakvog premišljanja nastaviti da gradimo najbolje međuvjerske, međunacionalne i multikulturne odnose”, kazao je između ostalog, Đukanović.

 

Sapštenje Demokratske partije socijalista