Đukanović: Hoćemo bolje plate i penzije, ali održive, a ne instant rješenja koja su nam uništila zdravstvo, zaustavila razvoj i zemlju zadužila

“Pobijediću na ovim izborima i to čvrsto vjerujem u to ne zato što vidim ko su mi protivkandidati, pobijediću i ne samo zato što sam osjetio i na drugim mjestima u Crnoj Gori jednako ovakve optimističke pobjedničke atmosfere nalik onim atmosferama iz 1997. i 2006. godine, nego pobijediću zato što se zalažem i borim zajedno sa vama za najveće vrijednosti savremene Crne Gore”, poručio je predsjednik DPS i predsjednički kandidat na predstojećim izborima okupljenim građanima u punoj sali Centra za kulturu u Pljevljima.

On je kazao da su tokom ovih dvadesetpet godina očuvani stabilnost, međunacionalni sklad, da je uspostavljena ekonomska održivost, sačuvana zemlja od bombardovanja, obnovljena nezavisnost a zemlja usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti. Članstvom u NATO, Crna Gora se zaštitila od opasnosti koju danas gledamo na pragu balkanske kuće u Ukrajini i na kraju, Crna Gora je dovedena u samo predvorje Evrope. “To je naša tekovina, koja nije mala. To su vrijednosti za koje se vrijedi boriti onako kako se i mi večeras ovdje borimo. To je zalog srećnije budućnosti našeg potomstva. Zato ću pobijediti zajedno sa svima vama koji smo stvarali i koji danas odlučno branimo te vrijednosti”, kazao je Đukanović.

Predsjednik je rekao da je ova kampanja produžetak dvoipogodišnje političke prakse u Crnoj Gori koja je obilježena jednom vrlo lošom karakteristikom i vremenom u kojem je nova vlast kao svoju ideologiju demonstrirala iskompleksirani revanšizam, te da je sva njihova politika bila pokušaj obračuna sa prethodnom vlašću.

On ističe da se politički oponenti u tom periodu nijesu mnogo služili činjenicama, već da je njihova politika bila politika grubih izmišljotina, očiglednih konstrukcija i etiketa kojima su željeli opoganiti Crnu Goru. U tom kontekstu pomenuo je tri konstrukcije. “Prva je da je Crna Gora “spržena zemlja”.

Crna Gora je u periodu od 2006. do 2020. tokom tih četrnaest godina bila najdinamičnija ekonomija u Jugoistočnoj Evropi. Crna Gora je postala najrazvijenija zemlja našeg regiona”, saopštio  je između ostalog Đukanović.

Saopštenje Demokratske partije socijalista