Milatovic u Niksicu - 19.marta biramo put kojim će Crna Gora ići

Ovi izbori su za sve nas jako važni jer njima ne biramo samo predsjednika, već mnogo važnije- biramo put kojim će Crna Gora ići.  Biramo poštenje umjesto kriminala, pravdu a ne nepravdu, meritokratiju umjesto nepotizma, djela a ne prazna obećanja, ekonomski prosperitet umjesto siromaštva, pomirenje a ne vještačke podjele, stabilnost umjesto neizvjesnosti, poručio je kandidat za predsjednika Jakov Milatović na konvenciji u Nikšiću.

On je na početku izrazio veliku zahvalnost grupi gradjana "Ne damo Niksic", Alternativi, Demohriscanskom pokretu , Inicijativi direktne demokratije koji su prisustvovali konvenciji.

“Veoma sam zahvalan grupi gradjana - Ne damo Niksic - koji su medju prvima dali javnu podrsku meni kao predsjednickom kandidatu i stali uz mene u nasoj zajednickoj borbi za ljepsu, bogatiju i pravedniju Crnu Goru. Zahvalan sam i Demohriscanskom pokretu, Alternativi i Inicijativi direktne demokratije na podrsci i zalaganju! Dragi prijatelji - ovo je zajednicka borba i zato ce i pobjeda biti svih nas! “

Milatović je kazao da je porazno da je Nikšić od industrijskog giganta postao grad iz kojeg ljudi odlaze jer nemaju gdje da rade.

“Nikšić je po površini bio najveća opština u bivšoj Jugoslaviji i najveći industrijski centar u kojem su uspješno poslovale brojne  fabrike i preduzeća poput Željezare, Rudnika boksita, Autoprevoznog, Javorka, Građevinskog i mnogih drugih. Bio je, ne samo industrijski, nego i ekonomski, kulturni i intelektualni centar bivše Jugostavije.To je nekad bio grad kojem je bivša Jugoslavija bila mala, a sada mu je, na žalost, i Crna Gora prevelika.”

“A predsjednik države u svoj rodni grad dođe samo i isključivo uoči izbora. I svaki put iznova daje ista lažna obećanja, dovodi investitore kojih nema, otvara nepostojeće fabrike i preduzeća,  a sa njima i nova radna mjesta. Nakon izbora, predsjednik nestaje jer ima važnijih poslova, a sa njime nestaju i predizborna obećanja. Do nekih novih izbora. I tako trideset godina”, rekao je,između ostaog, predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović.

Saopštenje Pokreta Evropa sad