Đukanović: Građani nemaju zdravstvenu zaštitu, penzioneri su uskraćeni, cijene nekontrolisano rastu – moramo sanirati ovu štetu i pokrenuti novu fazu razvoja Crne Gore

„Izbornu kampanju za prethodni predsjednički mandat prije pet godina, počeo sam iz rodnog Nikšića. Evo i večeras prvu izbornu konvenciju od pet koliko smo ih planirali, počinjem iz Nikšića. Ni malo slučajno, jer je Nikšić uvijek davao najsnažniji pečat svim istorijskim važnim crnogorskim pobjedama. Još od vremena Petrovića kad je uz Cetinje postao najvažniji državotvorni centar i simbol modernog i naprednog razvoja Crne Gore. Isto tako i simbol patriotizma i junaštva“, rekao jepred punom salom Nikšićkog pozorišta predsjednik DPS-a i kandidat za predsjednika države Milo Đukanović.

„Ovo su izbori daleko važniji od izbora bilo kog pojedinca pa makar se radilo i o predsjedniku države. Ovo su izbori presudno važni za Crnu Goru, jer će se na njima odrediti njena sudbina, kao i sudbina današnjih i budućih generacija. Pobjeda će značiti vjetar u leđa za dobar rezultat na prijevremenim parlamentarnim izborima na kojima moramo doći do ozbiljne vlade, koja će se pokazati kao odgovoran domaćin naše državne kuće“, istakao je Đukanović. Predsjednik je rekao da  se nalazimo pred raskrsnicom, i da je važno da ne skrenemo sa puta kojim smo krenuli nakon obnove nezavisnosti.

„…Jer je u međuvremenu uklonjen putokaz za Brisel. Nema zaustavljanja dok ne stignemo u Evropsku uniju. Zavjetovali smo se jedni drugima na to i u Nikšiću i na Cetinju, Bijelom Polju i Herceg Novom, redom u svim crnogorskim gradovima kao i na onom našem od zastava crvenom trgu u Podgorici u proljeće 2006,“ rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da je Crna Gora zaustavljenja ne evropskom putu, i da je posljednje pregovaračko poglavlje otvoreno 30. juna 2020. godine.

„Za dvije i po godine ne samo da se nijesmo pomjerili za milimetar nego smo se vratili natrag. Od zemlje koju su naši evropski partneri nazivali sidrom stabilnosti u regionu napravili su državu koju evropski ministri danas vide kao rak-ranu Zapadnog Balkana“, rekao je Đukanović. On je obećao da će u njegovom sljedećem mandatu Crna Gora postati članica Evropske unije.

Saopštenje Demokratske partije socijalista