Milatović: U mom okruženju preovladavaju žene, obrazovane i sposobne da mijenjaju svijet

“Uvijek sam se lično i profesionalno zalagao za ekonomsko osnaživanje, snažno podržavao i ohrabrivao žene. To činim kod kuće, počev od odnosa sa suprugom, majkom, ali i načina na koji vaspitavam svoju djecu. Takođe, u mom profesionalnom okruženju preovladavaju žene, obrazovane i sposobne da mijenjaju svijet”, izjavio je Jakov Milatović, predsjednički kandidat na osnivačkom kongresu Asocijacije žena Pokreta Evropa sad!  Na kongresu su žene iz cijele Crne Gore, u ulozi delegata, odabrale i rukovodstvo Asocijacije žena.

Za predsjednicu je izabrana Jovana Radulović, član  Opštinskog odbora PES u Danilovgradu, koja je kazala da moramo snažiti društvo jednakih šansi,a da to u Pokretu upravo i čine.  “Ostavimo patrijarhat, pa i matrijarhat u istoriji, osnažimo društvo jednakih šansi, dajmo podršku jedna drugoj, pružimo ruku, podijelimo informacije i znanje, ali ostanimo svoje - sa čeličnom voljom, ali sa srcem od svile”, kazala je Radulović.

 Osim Radulović, izabrane su i potpredsjednice Nina Strugar, Seada Krnić, Branka Marković, Jelena Raković i Lidija Laličić.  Novoizabranoj rukovodstvu Asocijacije žena čestitala je i potpredsjednica Pokreta prof. dr Olivera Injac.   “Vizija za koju se zalaže Pokret Evropa sad, jeste vizija slobodnog i razvijenog društva, u kojem rodna ravnopravnost nije norma ili forma, već suština i sadržaj svih javnih politika i praksi u Crnoj Gori, podsticaj za inkluziju žena u društveno-političkim procesima odlučivanja i djelovanja!”, istakla je Injac.  O ulozi žene u političkoj svakodnevnici govorila je i Maida Gorčević, članica Predjedništva PES.  “Sigurna sam da u ovoj sali sjede žene koje će u narednim mjesecima biti vjesnici promjena. A vaš glas, čuće se glasno i putovaće daleko. Jer mi kao Pokret radimo i stvaramo nove vrijednosti. U našem Pokretu žene zastupamo jer vrijede, a ne zbog zakonskih kvota”, kazala je Gorčević. 

Saopštenje Pokreta Evropa sad