"URA misli na mlade 15 dana prije izbora"

URA ima najmanje prava da kritikuje rad Ministarstva sporta i mladih, jer se, kako je saopšteno je iz tog Vladinog resora, nijesu sjetili omladine kad su primali plate za nedolazak na posao, dok se odlučivalo o interesima ove populacije.

Iz koalicije “Crno na bijelo” juče je poručeno  da je nivo  doprinosa Ministartva sporta Prijestonici Crne Gore jednak doprinosu koji neka opština uloži za sport u neku mjesnu zajednicu.

“Svako ko se iskreno i odgovorno bavi mladima zna da to nije pitanje samo jednog resora ili jedne vlade, već svih društvenih aktera, a među njima i političkih partija. Zato URA najmanje ima prava da kritikuje rad Ministarstva sporta i mladih, najprije zbog činjenice što smo za razliku od njih naš mandat proveli radon, a oni su za nedolazak na posao i neodgovornost uredno dobijali plate i ostale privilegije”, navodi se u odgovoru Ministarstva.

 Kažu da, iako se URA predstavlja kao građanska partija kojoj je Crna Gora na srcu, nije ih bilo u ključnim momentima u Skupštini kada se odlučivalo o vitalnim crnogorskim interesima, kakav je ulazak u NATO.

“Sjetili su se mladih petnaest dana pred izbore ali se nisu sjetili da daju doprinos kada smo donosili novi Zakon o mladima i realizovali brojne i konkretne aktivnosti sa i za mlade. Njihov jedini “doprinos” bio je organizovanje populističkog performansa na Dan mladih ispred naših prostorija”, navodi se u odgovoru. Poručuju da URA treba da se informiše  šta je Ministarstvo postiglo u ovom mandatu.

“Za razliku od vas koji mladima nudite populizam, neodgovornost, govor mržnje i atmosferu beznađa, kao i koaliciju sa snagama koje simbolizuju srednji vijek, mi smo i Dan mladih ali i svaki dan mandata, obilježili konkretnim akcijama i benefitima za mlade, kao što su otvaranje omladinskih servisa, evropske omladinske kartice, digitalne pismenosti i bezbjednosti djece i mladih na internetu, regionalne saradnje, unapredjenja sportske infrastrukture, stipendija za najbolje sportiste, dječiji sport i mnoge druge”, kažu iz Ministarstva.

Izvor:RTCG