Ibrahimović: Očekujemo duplo više mandata

Bošnjačka stranka na predstojeće izbore izlazi samostalno, s realnim očekivanjima da će duplirati broj mandata u zakonodavnoj vlasti, rekao je nosilac liste te partije Ervin Ibrahimović.

On je u intervjuu Vijestima kazao da BS u ovom trenutku ne razmišlja i ne kalkuliše rezultatom i mogućim opcijama, da su im prioritet članovi, simpatizeri i potencijalni glasači.

“BS je svoju principijelnost i posvećenost interesima građana i države pokazala 2016. godine kada je odbila ‘izdašnu’ ponudu opozicije koja je nudila BS mjesto premijera”, rekao je Ibrahimović. On je rekao da očekuje da će opozicija ovog puta doživjeti snažan poraz na izborima i da vjeruje da će to biti “konačan poraz retrogradne politike i odlazak s političke scene prvaka poražene politike”. Ibrahimović je kazao da se BS na predstojećim parlamentarnim izborima obraća građanima sloganom “Ispravno”.

“U dosadašnjem radu to nam je bio vodeći motiv. Ispravno je kada se borite za multietničku, multivjersku, nezavisnu, evroatlansku Crnu Goru”, rekao je Ibrahimović.

 

Izvor: MINA