Sat Silvestera Stalonea prodat za 5,4 miliona dolara

Sat "Patek Philippe Grandmaster Chime" Silvestera Stalonea prodat je za 5,4 miliona dolara, odnosno oko 5,03 miliona eura, na prošlonedjeljnoj aukciji kuće "Sotheby's". Redovna maloprodajna cijena ovog luksuznog sata je oko tri miliona eura, zavisno od modela.

Prije mjesec dana, Stalone je najavio aukciju i pojasnio zašto prodaje sat. Za njega su satovi predmet divljenja, a rekao je kako nikad ne kupuje sat s namjerom da ga zauvijek zadrži: "Uživam u stvarima i volim ih dijeliti."

"U potpunosti razumijem zašto satovima obilježava različite faze života", "Sty je jako uticao na mene, danas i ja skupljam satove", "Lijepo je vidjeti nekoga kako javno slavi svoje uspjehe", "Ne mogu vjerovati da želi prodati Patek Philippe" neki su od komentara.

Kako se ovaj sat ne proizvodi masovno, a Stalone ga je kupio prije tri godine, neki smatraju da je prerano za prodaju. Među njima je i CEO "Patek Philippea" Tieri Stern.

"Ne sviđa nam se, ali događa se", izjavio je Stern za WatchPro vezano uz prodaju.

"Ne mogu kontrolisati svakoga. Nije fer prema klijentu koji je možda čekao ovaj sat godinama, a onda vidi da se prodaje na aukciji", kazao je Stern.

Izvor:RTCG

Foto: Guliver/AP Photo/Richard Drew

Tekst objavila:Ljilja Brajković