Sakrila od muža da je dobila milion dolara na lutriji, a onda joj se to obilo o glavu

Amerikanka je ostavila muža nekoliko dana nakon što je osvojila preko milion dolara na lutriji. Međutim, na kraju joj se sve obilo od glavu.

Amerikanka Denise Rossi iz Kalifornije odlučila je 1996. godine da se razvede od svog muža nakon 25 godina braka. Milionski iznosi koji je dobila na lutriji je čuvala kao tajnu i nakon potpisivanja papira za razvod.

Nakon što je podnijela zahtjev za razvod, dala je mužu samo nekoliko dana da se iseli. “Samo mi je rekla da napustim kuću. Nikada ranije nije bila ovakva“, rekao je kasnije njen bivši suprug Thomas, kome je ponašanje supruge bilo neobično.

Međutim, Denise je imala više od milion razloga za ovakvo ponašanje. Samo 11 dana ranije, ona i njene kolege osvojile su više od šest miliona dolara (oko 5,5 miliona eura) na jednoj od američkih lutrija koje su se međusobno podijelile. Denise je pripalo oko 1,3 miliona (oko 1,2 miliona eura), koje je trebala dobiti u godišnjim ratama između 1996. i 2015. godine, piše Miror.

Denise, koja je, kako je kasnije rekla, puno ranije razmišljala o razvodu, tada nije rekla ni riječ svom suprugu. Razvod je bio uspješan i narednih nekoliko godina oboje su živjeli odvojeno.

Zatim je 2004. Thomas dobio pismo iz američke lutrije, inače upućeno njegovoj bivšoj ženi. Thomas ga je ipak otvorio i sadržaj mu je otkrio da je Denise prije razvoda osvojila nagradu od milion dolara, o kojoj on ništa nije znao i koja joj se isplaćivala u godišnjim ratama.

Nekoliko dana kasnije poslao je bivšu ženu na optuženičku klupu. Sud je na kraju presudio da je Denise prekršila zakone i izvršila prevaru, i naložio joj da svom bivšem mužu plati 20 godišnjih rata od 66.800 dolara, što je na kraju bila vrijednost njenog cjelokupnog dobitka.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay

Tekst objavila: Jasminka Mulić