Raj za ljubitelje dobre fotografije: Ovo su najfotogeničnije destinacije u Evropi

Od pojave društvenih mreža, zaljubljenici u Instagram neprestano traže fotogenična, "instagramična" mjesta koja će se sjajno uklopiti u njihove objave.

Evropa, sa svojim raznolikim pejzažima, arhitektonskim čudima i prirodnim ljepotama, pruža odlične prilike za ove kreativce.

U nastavku su četiri destinacije u Evropi koje nisu toliko poznate, ali su izuzetno fotogenične.

Burano, Italija

Ostrvo smješteno 40 minuta brodom od Venecije, Burano ima svega 4000 stanovnika. Poznato po svojim šarenim kućama koje se ogledaju u vodi kanala, ostrvo je idealno za fotografisanje.

Osim po ručnoj izradi čipke, koje je nekada krasilo dame evropske aristokratije, Burano očarava posjetioce svojom bojom i šarmom.

Aveiro, Portugal

Aveiro, grad na obali Atlantika, postao je popularan zbog svojih kanala, šarenih brodića i bajkovitih kuća.

Stanica je između poznatih gradova Lisabona i Porta. Prelijepe plaže u okolini doprinose fotogeničnosti grada, dok se "art novo" stil, riblja pijaca i opuštena atmosfera dodatno ističu.

Colmar, Francuska

Ovaj grad u Alzasu, blizu granica sa Njemačkom i Švajcarskom, izgleda nestvarno lijepo na fotografijama, a uživo je još impresivniji.

Colmar vas vraća u srednji vijek svojim kaldrmisanim ulicama, šarenim kućama, i kanalima povezanim bajkovitim mostovima. Posjetioci uživaju u šarmu grada i ukusnom domaćem vinu.

Valdemosa, Španija

Šarmantno selo Valdemosa, smješteno oko 20 kilometara od Palme na Majorki, oduševljava posjetioce svojim mediteranskim vajbom.

Oker boja, kaldrmisane ulice i kamene kuće ukrašene svježim biljkama čine Valdemosu pravim rajem za fotografe.

Mirador de Miranda des Lledoner nudi spektakularne poglede na dolinu i planine Tramuntana.

Izvor:Analitika

Foto:Unsplash

Tekst objavila:Ljilja Brajković